Zaida Cantera, número 6 del PSOE per Madrid

0
numero 6 psoe
EP: Zaira Cantera
numero 6 psoe
EP: Zaira Cantera

Cantera va patir assetjament sexual al exèrcit espanyol

L’excomandant de l’Exèrcit Zaida Cantera, que va denunciar un superior per assetjament sexual i laboral, ocuparà el número sis a la llista que el PSOE presentarà a les eleccions generals per Madrid i que encapçalarà el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, segons ha informat Ferraz.

Aquest mateix dimecres finalitza el termini perquè les Comissions Executives Autonòmiques del PSOE presentin els informes sobre els candidats després de comprovar que s’han complert requisits com la confecció de llistes cremallera i que els aspirants han signat el codi ètic del partit, segons el calendari per a la confecció de les llistes aprovat durant el Comitè Federal del PSOE del passat dia 5.

Ferraz ha anunciat així que l’excomandant Cantera, de la qual subratlla el seu “brillant full de serveis”, ocuparà el número sis de la llista que encapçali Pedro Sánchez amb vista a les eleccions de desembre, tot i que manté la incògnita de qui els acompanyaran en els primers llocs de sortida.

Nascuda a Madrid en 1977, Cantera va cursar estudis en l’Acadèmia General Militar. Es va llicenciar amb el grau de tinent de l’Exèrcit de Terra, en l’especialitat de Transmissions.

Cantera és coautora, al costat de la diputada de UPyD Irene Lozano del llibre No, el meu general, en el qual relata els episodis d’assetjament laboral sofert durant anys després que denunciés al seu superior.

Condecorada per la seva presència en missions internacionals com els conflictes de Kosovo o Líban, va ser durant la seva estada en aquest últim país, segons ella mateixa va relatar, quan va començar a sofrir assetjament per part del tinent Lezcano i va començar un calvari per a ella que li va portar a demanar la seva sortida de les Forces Armades al juliol de l’any passat.

La diputada de UPyD va portar el seu cas al Congrés dels Diputats el passat mes de març amb una pregunta al ministre de Defensa, Pedro Morenés, que, al seu torn, va criticar la “bajeza moral” de Lozano per “perjudicar el nom de les Forces Armades”. Una actitud que li va valer al ministre les crítiques dels partits de l’oposició, que es van solidaritzar amb Cantera.

El tinent Lezcano, que va abandonar la presó el passat mes de febrer després d’haver estat condemnat a dos anys i deu mesos de presó, va presentar recentment una denúncia contra la excomandant per un presumpte delicte d’insult a un superior després de la seva intervenció en un programa de televisió en el qual relatava aquests episodis.