Detenen a Barcelona i a Granollers tres membres d’una xarxa que captava jihadistes

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona i a Granollers tres membres d’una xarxa de captació i reclutament de terroristes per a Estat Islàmic, segons ha anunciat el Ministeri de l’Interior en un comunicat.

Es tracta de dos homes de 32 i 42 anys, detinguts a Barcelona, i una dona de 24, detinguda a Granollers, que estan implicats “en una xarxa de captació i enviament de persones per a la seva incorporació a l’organització terrorista Daesh, acrònim àrab del grup terrorista.

Els dos homes, naturals de Tànger (Marroc), compartien habitatge a Barcelona, des d’on es dedicaven a difondre l’ideari extremista de Daesh i a captar adeptes per enviar-los a zones de conflicte a través de plataformes virtuals i xarxes socials.

Per la seva banda, la dona, natural de Granollers –on ha estat detinguda–, hauria experimentat, segons Interior, un procés de radicalització a través del qual finalment hauria arribat a “compartir completament l’estratègia dels grups terroristes extremistes, als quals pretenia unir-se en un imminent desplaçament”. La xarxa actuava a Barcelona, Granollers, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Badalona.

L’operació s’ha portat a terme en col·laboració amb diferents unitats de Catalunya i amb la Comandància de Barcelona, i sota la direcció del Jutjat Central d’Instrucció número 6 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Després de les detencions, el Ministeri de l’Interior ha anunciat que la investigació continua oberta per intentar “aclarir completament l’estructura d’aquesta xarxa“.