Carles Puigdemont i Pedro Sánchez es reuniran demà

0
Pedro Sánchez Carles Puigdemont Reunió
El Secretari General del PSOE i el president de la Generalitat es reuniran demà per primer cop. Foto: Europa Press.

El president i el líder del PSOE es reuniran a la Generalitat per “valorar la situació política catalana i espanyola”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez, es reuniran demà al Palau de la Generalitat. Serà la primera reunió entre els dos respresentants polítics i es farà passat de dos mesos després de la investidura de Puigdemont i en plenes negociacions per a la formació de govern al Congrés.

Segons un comunicat emès per Presidència, Puigdemont i Sánchez es reuniran a les 12:45 per “valorar la situació política catalana i espanyola”. Aquesta trobada s’ha interpretar com el primer dels gestos de desgel entre socialistes i convergents. Cal tenir en compte que durant la segona sessió del debat d’investidura, el diputat de Democràcia i Llibertat Francesc Homs va tornar a oferir els seus escons per fer Pedro Sánchez president, sempre a canvi d’un referèndum.

De moment, el Secretari General socialista ha tornat a rebutjar la idea de referèndum, tot i que creu necessari posar de manifest la “voluntat de parlar” una altra vegada d’aquells 23 punts que a l’estiu de 2014 l’expresident Artur Mas va plantejar a l’ara president del Govern en funcions, Mariano Rajoy.

Pedro Sánchez es mostra disposat a parlar de temes que afecten directament al finançament de Catalunya i que fins ara han estat motius de polèmica i tensions entre ambdós governs, com el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i els interessos que ha de pagar el govern català a l’hora de tornar els diners. Si s’arribés a un acord en aquest tema, la Generalitat podria millorar lleugerament la seva situació financera.

Els possibles socis de govern del PSOE, Ciutadans, han avisat quan s’han assabentat de la reunió que havien signat un acord que rebutja el referèndum i que ho havien fet de tal manera perquè els d’Albert Rivera volien “un compromís per escrit” al no fiar-se dels “vells partits”.