Carles Puigdemont veu el 27s com una falta la majoria burocràtica

0
Carles Puigdemont
@KRLS
Carles Puigdemont
@KRLS

Es va mostrar convençut després del ple que trobaran la fórmula perquè Barcelona se sumi

El president de l’AMI, Carles Puigdemont, considera que els resultats de les eleccions catalanes del 27 de setembre demostren que a Barcelona només li falta la “majoria burocràtica” per adherir-se a l’associació independentista.

Ha recordat en declaracions a Europa Press que ha defensat el mateix plantejament després del ple extraordinari de principis de setembre en el qual no es va aconseguir la majoria absoluta requerida per adherir-se a l’AMI, tot i que sí que es va aprovar la proposta, amb 17 vots a favor, 12 en contra i 12 abstencions.

Després del ple, l’alcaldessa, Ada Colau –el grup de la qual es va abstenir–, va plantejar la possibilitat de tornar a abordar l’assumpte “de manera més tranquil·la i pausada” després del 27S, cosa que encara no ha ocorregut, segons Puigdemont, que ha assegurat que no ha debatut la qüestió amb la primera edil des de les eleccions.

Nou dels deu regidors de CiU van votar a favor de la proposta –Sònia Recasens (Unió) es va abstenir–, juntament amb els cinc d’ERC i els tres de la CUP, mentre que els cinc de C’s, els quatre del PSC i els tres del PP van votar en contra, i els 11 de BComú es van abstenir.

Puigdemont es va mostrar convençut després del ple que trobaran la “fórmula perquè Barcelona se sumi” a l’associació, després que a l’agost proposés que la capital catalana fos membre observador si no ho era de ple dret.

El també alcalde de Girona ha celebrat que, durant les dues últimes setmanes, s’han adherit a l’associació independentista la Diputació de Barcelona i la de Tarragona, de manera que s’han incorporat les quatre corporacions provincials catalanes.