‘Carlitos & Snoopy – La pel·lícula de Peanuts’

0
'Carlitos & Snoopy - La pel·lícula de Peanuts' | Diari Català
Foto: Culturaocio

S’estrena ‘Carlitos & Snoopy – La pel·lícula de Peanuts’ de mans del director Steve Martino

El director estatunidenc Steve Martino ha estat l’encarregat de portar a la gran pantalla ‘Carlitos & Snoopy – La pel·lícula de Peanuts’, un film que recull el llegat de Charles Schulz.

Es compleixen 65 anys de la creació de ‘Peanuts’, coneguda a Espanya com a ‘Snoopy’, i ara Martino ha estat l’encarregat de plasmar l’essència de la famosa tira còmica.

Segons ha indicat a Europa Press, “l’objectiu principal no era reinventar les emocions i personalitats, sinó mirar amb molt detall i cura el que Schultz havia fet”, a la qual cosa s’ha referit com “arqueologia de còmics”. “No preteníem portar a la pantalla una col·lecció de tires còmiques”, ha dit.

Carlitos, Snoopy, Lucy, Lino i la resta de la banda dels ‘Peanuts’, debuten en la gran pantalla en animació 3D. Snoopy, el rastrejador més adorable del món s’embarca en la seva missió més important i s’eleva al cel en persecució del seu arxienemic, el Barón Rojo, mentre que el seu amic de l’ànima, el Carlitos, emprèn la seva pròpia i èpica recerca.

Des de la perspectiva de la història, Martino ha indicat que Craig Schultz, fill de Charles Schulz, i el seu nét, Brian, guionistes i productors, van tenir el desig de fer un llargmetratge. “No era qüestió de buscar els millors còmics que s’havien escrit, ni d’explicar una història que ja es coneixia, sinó una nova història basada en les coses que passen”, ha argumentat.

Després de ser preguntat pel procés de creació, Martino ha explicat que “s’ha afegit el dibuix com si es tractés de dues dimensions”. Per a això, cada animador va haver d’assistir a cursos de formació durant tres setmanes per aprendre a dibuixar els personatges i traçar les línies de la manera en la qual Schultz ho feia, així com noves tècniques diferents de les que havien fet fins aleshores.