Carlos Slim lloa el gest de Zuckerberg tot i trobar-li mancances

0
Carlos Slim critica fundacions Facebook
Carlos Slim, durant una conferència | Foto: Europa Press

“Les fundacions no resolen la pobresa” ha comentat el magnat mexicà en relació al gest del creador de Facebook

 

El magnat mexicà Carlos Slim ha lloat el gest del fundador de la xarxa social Facebook, Mark Zuckerberg, que ha anunciat que donaria les accions de la seva família a la caritat, però ha dit que “les fundacions no resolen la pobresa” i ha descartat que ell tingui previst fer el mateix.

Aquesta setmana, Zuckerberg ha anunciat que donarà el 99% de les accions de Facebook, amb un valor actual d’uns 45.000 milions de dòlars, a un nou projecte de filantropia que encapçalarà amb la seva dona.

Quan s’ha preguntat a Slim si planejava traspassar accions de la seva família a les empreses a fundacions, l’empresari ha dit que “no”, tot i que ha afegit que els seus projectes de caritat no tenen límits pressupostaris.

“El que és important és que el món i el país funcionen amb el suport de fundacions, però les fundacions no resolen la pobresa”, ha subratllat Slim, després d’incidir que la feina és la clau per eradicar la pobresa.

“La feina requereix d’empreses que inverteixin. Llavors no cal donar empreses, cal crear empreses”, ha postil·lat.

Slim, parlant en un esdeveniment a la Ciutat de Mèxic, ha dit que el pla de Zuckerberg “està molt bé”, però ha reiterat que els Governs ja tenen els recursos per resoldre assumptes d’educació i pobresa. “És un problema de gestió i d’eficiència”, ha asseverat.

Slim, que té entre les seves empreses el gegant de les telecomunicacions América Móvil, ha cedit milions de dòlars a les seves fundacions, però no ha donat una xifra precisa de quants diners ha donat. “Nosaltres veiem projectes i resultats, no comptem els diners”, ha sentenciat.