Carme Chacón acusa Mariano Rajoy

0
Carme Chacón
EP: Carme Chacón
Carme Chacón
EP: Carme Chacón

Donar “gasolina” a l’independentisme

La candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, ha acusat el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, d'”omplir de gasolina el dipòsit de l’independentisme” i ha reivindicat un nou acord territorial que solucioni el problema polític a Catalunya.

En declaracions als mitjans de comunicació després d’una visita a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Chacón ha dit que Mariano Rajoy i Artur Mas “són dos maquinistes embogits al capdavant de dos trens que estavellaran i faran estavellar a tots, catalans i espanyols”.

[quote] “Un té la sensació, i més després que Mas perdés el seu plebiscit en les últimes eleccions, que cada vegada que el dipòsit de l’independentisme es buida de gasolina, veu Rajoy i l’omple”, ha lamentat la candidata socialista.[/quote]

Ha afegit que “és urgent la necessitat d’un canvi de govern, de tenir a una persona que sigui capaç de dialogar i de pactar un nou acord de convivència i que Catalunya torni a votar aquest acord, i aquesta persona és Pedro Sánchez”.

Chacón ha afirmat que “amb vulneracions de la llei i desacataments de sentències no s’arreglarà el problema que hi ha a Catalunya, però portant als tribunals problemes que només es resolen políticament no només no es resolen sinó que s’agreugen”.

Referint-se a la concentració de suport a Artur Mas en la seva declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Chacón ha recordat que “quan el cas de corrupció per Gürtel es va veure Rita Barberá i a molta gent darrere d’ella acompanyant a Camps”.

Preguntada per la possibilitat que les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP per investir el nou president de la Generalitat es prolonguin, Chacón ha manifestat: “el PSC no investirà Mas, només li donaria els vots a Mas si decidís fer de president de la Generalitat, començar un diàleg amb la resta d’Espanya per a un nou pacte territorial de convivència i sobretot si fos un president amb sensibilitat social”.