Carme Chacón descarta un pacte de govern amb el PP

0

La diputada del PSC al Congrés descarta la ‘gran coal·lició’ tot i que Rajoy fes un pas al costat

La diputada del PSC al Congrés Carme Chacón ha descartat qualsevol acord d’investidura amb el PP, fins i tot, malgrat que el populars renunciessin eventualment que el seu candidat a la Presidència fos el cap en funcions de l’Executiu, Mariano Rajoy.

“No. Ni per activa, ni per passiva, ni per perifràstica pactarem amb Rajoy ni amb una altra persona del PP”, ha exposat l’exministra en declaracions a Catalunya Ràdio.

Ha argumentat que el futur del PP no pot estar al Govern espanyol, sinó que ha d’estar als bancs de l’oposició: “La pròxima casella del PP no pot ser el Govern central. Ha de ser la depuradora, la netejadora i estar a l’oposició”.

Chacón, que també ha descartat acords amb els partits sobiranistes catalans, ha opinat que hi ha una crisi territorial a la qual el president en funcions no ha reaccionat, i ha conclòs: “O diàleg o Rajoy, o acords o Rajoy o reformes o Rajoy”.

També ha carregat contra Podem, partit al qual ha acusat de ser aquella esquerra que no permet que l’esquerra pugui formar Govern espanyol, i ha lamentat que amb aquesta actitud estan “perpetuant la dreta en el poder”.

Ha recriminat al partit de Pablo Iglesias que la seva negativa a pactar està provocant unes noves eleccions generals en les quals Rajoy tindrà una segona oportunitat “que amb tota seguretat no es mereix”.