Carme Forcadell i la seva família van ser investigats per l’Estat

0
Carme Forcadell a judici
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell | Foto: Europa Press

Els serveis de seguretat de l’Estat van publicar al 2013 diferents informes sobre l’independentisme, l’ANC i, fins i tot, l’actual presidenta del Parlament

Aquest dijous El Confidencial Digital publicava un article en el qual alts comandaments policials de l’Estat advertien que, a partir de les converses del ministre Jorge Fernández Díaz filtrades al diari Público, les filtracions se succeirien. I no ha calgut esperar gaire. La Cadena SER ha tingut accés a uns informes dels serveis de seguretat de l’Estat, sota el comandament del Ministeri de l’Interior, els quals presumptament haurien realitzat informes amb l’objectiu de criminalitzar l’independentisme i, més concretament, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), presidida en el moment dels informes (2013) per l’actual presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Un dels informes, explica la Cadena SER, investigava directament a Forcadell i a la seva família. Feia un seguiment especial d’ella, el seu marit, els seus dos fills i dos germans. També analitzen els seus comptes corrents igual que els de l’ANC. Els informes fins i tot arriben a lligar a membres de l’ANC amb ETA i Terra Lliure.

Carme Forcadell ha demanat explicacions al ministre Fernández Díaz i al president Mariano Rajoy. En una compareixença davant als mitjans on ha donat el benefici del dubte sobre la veracitat dels informants, Forcadell ha exigit “que s’aclareixin si els informes són certs. Vull saber qui els va demanar, qui els va fer i els vull veure”.

Visiblement enfadada, Forcadell ha expressat de forma semblant a com ho va fer l’expresident Artur Mas aquest dimecres, que aquestes investigacions no són temes que es puguin personalitzar. “No es tracta de mi, es tracta de la democràcia”, ha criticat, advertint que “si és cert, estem davant una situació gravíssima, un atac frontal a la democràcia”.