Carod-Rovira proposa a Mas

0
Josep-Lluís Carod-Rovira
Josep-Lluís Carod-Rovira
Josep-Lluís Carod-Rovira
Josep-Lluís Carod-Rovira

Que ocupi una “presidència institucional” o una Conselleria

L’exvicepresident del Govern Josep-Lluís Carod-Rovira ha proposat aquest dimarts que el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ocupi una “presidència institucional” o lideri una Conselleria amb l’objectiu de desencallar la investidura i facilitar un acord entre JxSí i la CUP.

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, ha dit que “si és president del Govern serà bo per al procés perquè és la cara més coneguda internacionalment, però si té una altra responsabilitat també és bo”.

Com a alternativa a la presidència del Govern, ha plantejat dues possibilitats: crear una presidència institucional reservada per a Mas, complementada amb un conseller en cap que s’encarregui del Govern, o atorgar-li la Conselleria d’Afers Estrangers.

“És increïble que encara no existeixi un conseller d’Afers Estrangers. Anem cap a un procés d’independència i no ho tenim encara”, ha sentenciat el també exlíder d’ERC, que a més ha sostingut que Mas podria ser conseller d’Interior.

De fet, ha assegurat que les conselleries d’Afers Estrangers i d’Interior són les més importants: “Cal garantir la seguretat pública d’un país. Interior és tan o més important”.