Carregar la Bateria de l’iPhone amb un Router Wi-Fi

  0
  Carregar la Bateria de l'iPhone amb un Router Wi-Fi Seria Possible

  Carregar la Bateria de l'iPhone amb un Router Wi-Fi Seria Possible

  Creieu que aquesta tecnologia arribarà als usuaris?

  Què et semblaria que el teu iPhone carregués la bateria de forma sense fil a través de la Wi-Fi del Router de la teva casa? Doncs això mateix no està tan lluny de la realitat. Un grup d’investigadors de la Universitat de Washington han trobat una forma d’utilitzar el propi router Wi-Fi per carregar de forma sense fil la bateria per a una àmplia varietat de dispositius, inclosa l’iPhone d’Apple.

  Carregar sense fil en iPhone a través del router Wi-Fi

  Com et dèiem al principi, la càrrega sense fil per iPhone es podria realitzar a través del router Wi-Fi, tot sense perdre la connexió a Internet i sense cables. Però el millor de tot és que aquesta nova tecnologia seria compatible amb tots els router amb Wi-Fi existents al mercat, fins i tot amb el router que tens a la teva casa.

  Carregar la Bateria de l'iPhone amb un Router Wi-Fi Seria Possible

  La compatibilitat de la tecnologia de carregar sense fil en els routers que ja existeixen, es realitzaria mitjançant una simple actualització de firmware, una altra cosa és que les companyies de telefonia permetessin això mateix. En teoria aquesta nova tecnologia permetria a l’iPhone o altres dispositius com smartphones o tablet Android, carregar de forma sense fil mentre està connectat a un router. Però no cantem victòria tan ràpid, ja que existeixen una sèrie d’impediments o barreas que no permetrien als dispositius mòbils existents es carreguin amb aquesta tecnologia.

  Impediments per a la càrrega sense fil amb un router Wi-Fi

  Existeixen una sèrie de barreres que no deixarien a un dispositiu mòbil carregar de forma sense fil des d’un router Wi-Fi. Segons la FCC s’imposa una potència màxima de 1W en els routers Wi-Fi, la qual cosa significa que els routers actuals no serien capaços de carregar l’iPhone o un Android, sota aquestes regles.

  En segon lloc el dispositiu mòbil que volem que carregui de forma sense fil necessitaria uns sensors especials, els quals serien capaços de collir la radiofreqüència emesa pel router i convertir-la en el corrent continu que permetria la càrrega de la bateria. Encara que això es podria solucionar amb algun tipus de funda que afegís aquesta funcionalitat a l’iPhone o un altre dispositiu, com alguna funda amb càrrega sense fil per l’iPhone 6 que t’hem mostrat en alguna ocasió.

  Carregar la Bateria de l'iPhone amb un Router Wi-Fi Seria Possible

  Aquesta tecnologia s’ha sobrenomenat com PoWiFi i ja s’ha provat amb alguns dispositius, com a sensors de temperatura, una càmera i bateries recarregables, sent un èxit en tots els dispositius. A més també s’ha provat en sis cases de Seattle, on els usuaris que han pogut usar aquesta tecnologia no s’han trobat amb cap problema o un baix rendiment d’Internet en el procés.

  Encara no és clar quan PoWiFi estarà disponible al mercat i si es va a començar a utilitzar primer a les cases intel·ligents o en empreses, però la veritat és que aquesta tecnologia, que hem conegut gràcies a BGR, sembla el bastant interessant com para no perdre-li la pista. Diríem adéu a molts cables a casa i seria molt còmode poder carregar l’iPhone o qualsevol altre dispositiu compatible, tan sol estant prop de la Wi-Fi de casa.