La casa del futur ja està aquí

0

L’empresa Panasonic presenta un nou concepte futurista de casa per respondre, segons expliquen des de la companyia, els nous estils de vida

Panasonic és present a la fira tecnològica IFA de Berlín, on presentarà sota el lema “A Better Life, A Better World”, un nou concepte d’habitatge del futur dissenyat per satisfer els nous estils de vida, on es podrà veure tota la nova gamma de productes de la companyia, des de televisors i equips d’àudio fins a solucions de bellesa i per a la llar.

El nou concepte d’habitatge de Panasonic pretén mostrar la realitat d’aquí a uns tres a cinc anys, que pot ser utilitzat de manera diferent segons les diferents necessitats individuals. La cuina, la sala i el menjador han estat integrats usant aparells connectats perquè les famílies i amics puguin gaudir del temps junts i, alhora, cada individu pugui usar els diferents espais de manera individual.

En aquesta estada interactiva i confortable per a tota la família, tots els equips estan connectats a través del núvol, de manera que la il·luminació i els equips audiovisuals adapten el seu funcionament a l’activitat diària de la llar i, s’inclouen, per exemple, llibreries invisibles integrades als armaris amb cortines de vidre.

A més, la nova llar ofereix informació útil per fer la vida més fàcil com un celler equipat amb una pantalla transparent a la porta que mostra els tipus de licor emmagatzemats i proposa diferents maridatges o una campana extractora amb una càmera per mesurar les condicions de cocció.

Per poder dedicar més temps a la família i menys a les tasques domèstiques, Panasonic presenta un concepte totalment diferent de les plaques d’inducció, que manté els plats acabats cuinats calents fins al final de l’àpat; o el sistema “Bugaderia tot en un”, basat en les anàlisis d’imatges i tecnologies de robòtica, que redueix el temps per a rentat, assecat, doblat i emmagatzematge.

 

Smart Home

Les últimes tecnologies en ‘Smart Home’ de Panasonic han estat dissenyades per aconseguir habitatges més confortables, més segurs i protegits. Entre aquests serveis, es troben des de sensors de trencament de vidres que detecten la freqüència de trencament i envien una notificació en cas que un lladre trenqui una finestra per accedir a la llar o sensors d’aigua que detecten fins i tot una petita quantitat d’aigua, alertant de seguida els residents en cas de canonades trencades o inundacions a la banyera; passant per un endoll intel·ligent que permet encendre o apagar els dispositius elèctrics de manera remota des del telèfon mòbil fins a un clauer de control remot que permet encendre o apagar el sistema Smart Home amb un botó després de sortir o entrar a la llar.

 

Experiència audiovisual

Panasonic segueix la seva aposta per una solució 4K de cinema a casa basada en la combinació d’una TV Ultra Premium d’alta definició i un reproductor Blu-ray. Per aquesta raó, presentarà el televisor DX900 4K i el reproductor UB900 Ultra HD Blu-ray que, gràcies a la tecnologia d’alt rang dinàmic (HDR), ofereixen imatges amb colors més realistes i brillantors més intensos. A més, mostrarà un nou prototip de televisor OLED i altres tecnologies amb les quals treballa per aconseguir l’excel·lència en qualitat d’imatge.

 

Nou estil de vida

La cura personal tindrà el seu propi espai aquest any a IFA en tres categories: Bellesa femenina, cura masculina i higiene bucal. En bellesa femenina, el visitant podrà provar el vaporitzador facial EH-SA31. També estaran disponibles els següents productes de cura masculina: L’afaitadora de cinc fulles ES-LV9N, el retallador de barba ER-GB80 i el retallador de pèl ER-GC71. Finalment, en la categoria d’higiene bucal, el visitant podrà experimentar l’irrigador oral recarregable EW1411 i la sèrie de raspalls electrònics EW-D.

Electrodomèstics

En aquest espai, es podrà veure la demostració d’ús d’un model de rentadora de 10kg de capacitat, equipat amb la funció Auto Care, que disposa de quatre sensors per detectar el pes de la roba, materials i taques així com la temperatura de l’aigua, permetent una optimització del temps de rentat.

Alhora, un especialista gastronòmic cuinarà en directe diverses receptes usant els petits electrodomèstics de Panasonic, com el forn microones NN-DS596, la panificadora SD-B2512, l’espremedora MJ-L500, la nova liquadora d’alta potència MX-ZX100 i el processador d’aliments MK-F800. Els ingredients utilitzats en les demostracions es conservaran frescos gràcies a la gamma de frigorífics Panasonic en exhibició.