Castellà veuria “just” que Interior no inscrigués el Partit Demòcrata Català

0
Antoni Castella Democrates
Antoni Castellà, portaveu de Demòcrates, amb Núria de Gispert i Assumpció Laïlla | Foto: Europa Press

Des de Demòcrates de Catalunya ja van advertir dissabte passat que el nom de la nova formació podria portar a confusió

El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha assegurat aquest dijous que seria “just” que el Ministeri d’Interior rebutgés la inscripció del Partit Demòcrata Català (PDC) perquè ja existeix el seu partit que té una marca electoral semblant.

Segons publiquen diversos mitjans, Interior considera que la marca del partit d’Artur Mas vulnera la norma de denominació de partits polítics: “Si es confirma seria just, però és una situació desagradable a la qual no hauríem d’haver arribat mai”, ha explicat en declaracions a Rac1.

Castellà ha explicat que ningú del PDC l’ha cridat per negociar una sortida a aquest embut, però ha dit que li treu importància perquè aquest partit fins i tot no té uns dirigents “que puguin representar democràticament la nova formació”, ja que estan pendents d’unes primàries.

El també diputat de JxSí al Parlament ha assegurat que no ha presentat cap denuncia contra el PDC, sinó que el que ha fet és presentar una comunicació en el registre de partits afirmant que aquesta marca electoral podria generar “confusió”.

Demòcrates de Catalunya va anunciar aquest dilluns quatre condicions per no dur la marca PDC als tribunals, entre les quals hi ha, que el nou partit d’Artur Mas renunciés a qualificar-se a si mateix i als seus militants com a ‘Demòcrates’, la marca de Castellà.