Ingressen a presó cinc detinguts a Castelldefels per robatoris

0
Mossos d'esquadra
Mossos d'Esquada
Mossos d'esquadra
Mossos d’Esquada

Els Mossos d’Esquadra i la Policial Local de Castelldefels van recuperar 150 peces d’or i tres rellotges de luxe

Els Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Castelldefels van detenir el passat dilluns 7 de setembre tres dones i dos homes, d’edats compreses entre els 19 i els 47 anys, tres de nacionalitat francesa i dos de sèrbia, tots ells amb domicili desconegut, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força a interior de domicili.

Amb l’objectiu de prevenir robatoris amb força a interior de domicilis, a principis de l’estiu es va posar en marxa a Castelldefels un dispositiu policial, anomenat SOLARIS, dut a terme conjuntament pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castelldefels que ha permès detectar, identificar i detenir diversos grups de persones amb antecedents per aquests fets delictius. En el moment de les detencions, els agents els han localitzat estris i eines emprades en els robatoris amb força, com poden ser tornavisos reforçats, espadelles, llanternes, guants i fins i tot es pot destacar la intervenció d’una radial utilitzada per obrir caixes fortes particulars.

El passat 7 de setembre, poc abans de les 12:00 del migdia, agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Castelldefels i de la Policia Local de la mateixa ciutat, van observar tres dones i dos homes en actitud vigilant, observant diversos domicilis de la població. Els agents els van identificar, i tots ells van manifestar que havien arribat de França i que s’allotjaven en un hotel de Castelldefels.

Durant l’escorcoll policial, els agents, amb suport de la unitat d’investigació de Gavà, els van localitzar una gran quantitat de joies, amagades a la roba interior de les dones, així com estris emprats en el robatoris. Entre les joies recuperades cal destacar més de 150 peces d’or, així com també tres rellotges de luxe.

Una primera anàlisi dels objectes comissats, realitzada pels investigadors de Gavà, va permetre vincular, alguns d’ells, a tres robatoris amb força a interior de domicili denunciats a la ciutat de Barcelona, un dels quals al barri de l’Eixample de Barcelona, comès el 3 de setembre passat, quatre dies abans d’aquesta detenció.

Tanmateix, l’escorcoll de l’interior del vehicle i l’equipatge dels detinguts va permetre trobar diverses eines, objectes i estris emprats en la comissió de robatoris amb força, com ara plàstics rígids utilitzats per a la realització del forçament de panys pel mètode de la radiografia, tornavisos, així com d’altres joies i objectes procedents d’altres robatoris a interior de domicili.

Cal destacar que el modus operandi emprat pels detinguts consistia en fer-se passar per turistes d’alt poder adquisitiu i així moure’s amb llibertat per zones residencials de Barcelona i l’àrea metropolitana, mentre seleccionaven els possibles domicilis susceptibles de robar.

Així, les dones, de 19, 20 i 24 anys, portaven vestits, complements com bosses de mà i ulleres de les marques internacionals més prestigioses, fet que els permetia passar desapercebudes i, d’aquesta manera, actuar sense ser descobertes.

[quote]Entre les joies recuperades cal destacar més de 150 peces d’or, així com també tres rellotges de luxe.[/quote]

Cal destacar la gran mobilitat del grup, integrat per serbis i francesos, el qual es desplaçava per diferents localitats de la província de Barcelona amb l’objectiu de localitzar els domicilis on fer els robatoris, a plena llum del dia. Els integrants del grup compten amb antecedents pels mateixos delictes realitzats a França.

Després de passar a disposició judicial, el Jutjat d’Instrucció en funció de guàrdia de Gavà va ordenar l’ingrés a presó dels cinc detinguts, davant els indicis de la seva participació en dos robatoris a interior de domicili a la ciutat de Barcelona.

Els objectes recuperats que han estat plenament identificats ja han estat retornats als seus legítims propietaris i la Unitat d’investigació de Gavà continua fent gestions per a determinar la procedència de la resta de joies intervingudes.