Catalá: “Ningú està per sobre de la llei” i Vidal respon

0
Rafael Catalá,
EP: Rafael Catalá,
Catalá
EP: Rafael Catalá,

Ningú està al marge de les actuacions dels tribunals

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha de comparèixer aquest dijous davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en una causa penal com tots els ciutadans: “Ningú està per sobre de la llei, ningú està al marge de les actuacions dels tribunals”, ha apuntat.

Després d’inaugurar el XI Congrés Jurídic de l’Advocacia Icamálaga a Marbella (Màlaga), Catalá ha assenyalat en unes declaracions als periodistes que és “simplement una compareixença de persones imputades, com cada dia en tots els tribunals d’Espanya, els ciutadans acudeixen quan són requerits per a això”.

[quote]   “Ningú està per sobre de la llei, ningú està al marge de l’actuació quotidiana dels tribunals que actuen amb independència i professionalitat, i generar qualsevol mena de pressió sobre l’actuació de la Justícia és no creure, no respectar aquesta independència, que és un valor fonamental en el nostre Estat de Dret”, ha dit.[/quote]

Respecte al fet que Mas tingui el suport d’alcaldes i companys de partit, Catalá ha sostingut que el “preocupa el que pot significar de pressió social davant d’un tribunal i, per tant, de falta de respecte a la independència del poder judicial”.

Així, ha considerat que “és una pressió innecessària, en primer lloc, i en segon, està al marge del funcionament normal de les institucions i de la independència del poder judicial”.

Ha precisat que “no és un privilegi dels jutges, és una garantia dels ciutadans que la Justícia actua independentment, professionalment i cada dia”.

Per tant, ha estimat que tothom ha d'”estar compromès amb el bon funcionament de la Justícia, amb la independència dels tribunals i qualsevol actuació que vagi orientada a generar qualsevol mena de pressió em sembla absolutament inadequada”.

EL GOVERN ESPANYOL “DIALOGA AMB TOTS”

El ministre de Justícia ha defensat que l’Executiu central està treballant “per seguir endavant amb les reformes que ens estan permetent recuperar el nostre creixement econòmic, la creació de llocs de treball i mantenir els serveis públics”.

[quote] “I això ho fa el Govern espanyol cada dia a tot Espanya, Andalusia i Catalunya”, ha afirmat.[/quote]

Així, ha considerat que “quan alguns diuen que no es fa política, que no es dialoga, és absolutament fals, perquè cada dia d’aquesta legislatura el Govern central ha estat assumint la seva responsabilitat, dialogant amb tots els governs, també amb el de Catalunya; invertint, ajudant al refinançament al deute a Catalunya, ajudant que es paguin les factures per part dels ajuntaments i de la Generalitat, mantenint les infraestructures”.

Això és el que hem estat fent aquests quatre anys i la nostra preocupació és que els ciutadans segueixin tenint el nivell de serveis propi de l’Espanya del segle XXI i abandonar polèmiques estèrils que no ens porten enlloc”, ha conclòs.

Santiago Vidal veu “injustificades” les queixes per les concentracions de suport a Mas

El magistrat Santiago Vidal ha considerat aquest dijous “injustificades” la queixa del TSJC i del Govern espanyol per les manifestacions de suport als imputats pel procés participatiu del 9N: el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas; la consellera en funcions d’Ensenyament, Irene Rigau, i l’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

Penso que els jutges no hem de sentir-nos atacats per a res”, ha declarat als mitjans davant del tribunal a Barcelona, on ha acompanyat Mas al costat del Govern en ple, 400 alcaldes, membres de Junts pel sí i de la CUP.

“La manifestació del dret a les llibertats d’expressió i opinió dels ciutadans, sempre que sigui pacífica i cívica, com ha estat aquests dies, en absolut ha d’inquietar i pertorbar la imparcialitat dels tribunals”, ha argumentat.