Catalá parla sobre l’operació Hades

0
Rafael Catalá i l'operació Hades - diari català
Rafael Catalá amb els mitjans
Rafael Catalá i l'operació Hades - diari català
Rafael Catalá amb els mitjans

“No hi ha marge d’impunitat per a ningú”, i tampoc per als Pujol

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que l’operació Hades empresa per la Udef demostra que “no hi ha marge d’impunitat per a ningú”, tampoc per als Pujol i especialment per als qui han estat en un govern.

“Cal tenir clar que no hi ha marge d’impunitat per a ningú i menys per als qui han gestionat governs”, ha dit en unes declaracions a la Cadena SER recollida per Europa Press en què s’ha referit als escorcolls practicats al domicili de l’expresident català Jordi Pujol i empreses vinculades amb un dels seus fills i ha defensat que demostren que la Justícia funciona.

Catalá ha emmarcat després l’operació Hades, el “normal funcionament de la Justícia quotidiana“, que porta a terme passos successius, segons ha dit abans de signar, al costat del president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lemes, un acord sobre formació de jutges.

“És una continuïtat de processos judicials en marxa i, per tant, i com tantes vegades diem, un funcionament normal de la investigació processal, de la Justícia i de les institucions”, ha afirmat Catalá.

Segons el ministre, el desenvolupament de l’operació Hades constitueix “passos successius sol·licitats pel jutge competent en la instrucció en col·laboració amb les forces i cossos de seguretat i, per tant, un funcionament normal de la Justícia quotidiana, de la col·laboració entre les forces i cossos de seguretat, la policia judicial i els jutjats que instrueixen causes penals”, ha insistit.

Operacions com la que es desenvolupa aquest dimarts a Barcelona i Madrid suposa “el millor balanç que té a veure amb el funcionament de la nostra Justícia amb la seva independència i amb la seva actuació quotidiana”, segons el parer del titular de Justícia.

FORCADELL “COMENÇA MALAMENT”

Catalá també ha criticat l’actuació de la nova presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que va tancar el seu discurs davant de la cambra catalana dient “visca la república catalana”.

“És molt impropi que qui representa una institució de tots prengui facció”, ha dit, i ha afegit: “Comença malament”.

El titular de Justícia ha recordat que al Parlament estan representats també diputats i ciutadans que no han donat suport la república catalana.

Per aquesta raó, ha apuntat que la seva nova Presidència sembla desconèixer quin és el seu paper, en el qual hauria de primar –ha afegit– l’equilibri i la moderació.

Ha afegit que les seves paraules representen, a més, una falta de respecte a la Constitució: “Ella pot tenir la seva ideologia, però quan està a dalt, quan està asseguda a la cadira del president, ha de treballar per a tots i no per a uns pocs”, ha indicat.

Pel que fa a les paraules del president del Govern central, Mariano Rajoy, que va apuntar aquest dilluns que l’Executiu espanyol està preparat davant del procés sobiranista a Catalunya, Catalá ha precisat que l’Estat ja ha estudiat les alternatives i les hipòtesis davant del cas d’una declaració d’independència del Parlament.

“Som gent seriosa, comptem amb les alternatives que estan en el nostre Estat de Dret”, ha dit.