Catalá veu normal la querella del 9N

0
Rafael Catalá
EP: Rafael Catalá
Rafael Catalá
EP: Rafael Catalá

Tot normal dins de la Justícia

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha insistit aquest dimarts que la querella al president català, Artur Mas, i altres autoritats de la Generalitat per organitzar el procés participatiu del 9N, la va interposar la Fiscalia a Catalunya amb “un procediment absolutament participatiu i de funcionament normal”.

Així ho ha assenyalat Catalá als mitjans de comunicació minuts abans de participar a València en la lliura de Premis d’Estudis Jurídics, després de ser preguntat per les declaracions de la consellera d’Educació de la Generalitat, Irene Rigau, després d’haver declarat com a imputada pel 9N.

El ministre de Justícia ha destacat que la Fiscalia actua amb un principi d’unitat i de jerarquia interna i ha recordat que finalment la querella ha estat interposada per la Fiscalia a Catalunya en un procediment “absolutament participatiu i de funcionament normal” del Ministeri Públic.

Per tant, ha assegurat “no acabar d’entendre” els comentaris de Rigau en els quals afirmava que la Fiscalia va canviar de criteri respecte al 9N.

FUNCIONAMENT “NORMAL” DE LA JUSTÍCIA

Pel que fa a la resta de compareixences que tindran lloc en els pròxims dies, Catalá ha indicat que “no és res més que el funcionament normal de la justícia”.

[quote]”Moltes vegades sentim parlar sobre la independència dels jutges i moltes vegades s’atribueix als polítics les interferències en aquest sentit, per la qual cosa jo crec que cal deixar treballar a la justícia, que actuï i que prengui declaració a testimonis i a les parts en el procés i que finalitzi la instrucció perquè es pugui conèixer la sentència final sobre aquesta qüestió”, ha sostingut.[/quote]

Així, ha defensat el normal funcionament de la justícia, a la qual “cal deixar treballar perquè com més aviat tinguem una resolució sobre aquesta matèria”.