Catalunya acollirà 250 refugiats

0
Oriol Amorós Generalitat Refugiats
Oriol Amorós durant un moment de l'entrevista. Foto: Europa Press.

La Generalitat ha anunciat que acollirà a 250 persones a mitjans d’abril amb equipament residencial i acompanyament d’inserció

El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha explicat en una entrevista a Europa Press que la Generalitat té previst acollir a 250 persones refugiades a mitjans d’abril, a les quals es proporcionarà equipament residencial i acompanyament d’inserció. En total, les places que el Govern català ha posat en disposció de l’Estat han estat 590.

L’Estat espanyol ha augmentat el nombre de places assignades de 28 a 250 en tres mesos, però segons ha explicat Amorós, les 240 “no les vol utilitzar, de moment”. D’acord amb les paraules del secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, la proposta de la Generalitat està dins les quantitats amb les quals el Govern espanyol es va comprometre al setembre: 19.000 persones en dos anys. “Catalunya vol tenir un rol de compromís i estem disposats a acollir-ne més si cal”.

“Si fos necessari, podríem mobilitzar en dos o tres mesos 1.800 places més d’acolliment”, ha dit Oriol Amorós, que ha afegit que es podria arribar en un any a les 4.500 tal i com va proposar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una carta que va enviar el comissari europeu d’immigració, Dimitris Avrampoulos.

Aquesta carta, de moment, no ha obtingut una “resposta directa” tot i que “ens consta que, des d’institucions europees, es demana als estats un esforç més gran i estem segurs i convençuts que l’acolliment és favorable”, ha afirmat Amorós.

La idea és que, del total de les 250 persones que acollirà Catalunya durant el més d’abril, 90 estaran a la Casa Bloc i 30 més ja es troben a Barcelona, a càrrec de la Creu Roja. A la pregunta de com finançaran aquesta acollida, Amorós ha informat que els càlculs s’han fet d’acord al pressupost que la UE ha assignat al pla de reassentament, uns fons que gestiona el Govern espanyol.

El secretari del Govern català ha dit que es posarà en contacte amb els diversos municipis del territori per saber com ho poden gestionar i de quins recursos disposen. A més, ha anunciat que posaran tots els serveis públics a disposició del procés d’acollida i integració de les persones refugiades, a la qual cosa s’hi sumaria una col·laboració més directa amb les entitats d’acollida.