Artur Mas vol que Catalunya redueixi les seves emissions en un 25% el 2020

 

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha presentat les prioritats del Govern en la lluita contra el canvi climàtic a l’Assemblea general de l’Aliança Climàtica d’Estats i Regions que se celebra a París, paral·lelament amb la cimera mundial COP21.

Mas ha presentat alguns aspectes de la “futura Llei catalana sobre el canvi climàtic, la primera al sud d’Europa”, i s’ha compromès a reduir les emissions de gasos hivernacle a Catalunya un 25% el 2020 (prenent com a base l’any 2005), i un 40% el 2030, ha informat el Govern aquest dilluns en un comunicat.

El president ha detallat que la llei es basarà en “els incentius i el suport”, i estarà compromesa amb la participació i impulsarà l’acció comuna de l’administració. També ha presentat la iniciativa RegionsAdapt, impulsada pels Governs de Rio de Janeiro i Catalunya i que té com a objectiu establir un marc de cooperació entre regions per a l’intercanvi d’experiències i millors pràctiques per adaptar-se al canvi climàtic.

L’Aliança Climàtica d’Estats i Regions és un grup de treball que agrupa alguns estats i governs regionals més desenvolupats del món, que forma part de l’associació empresarial i governamental The Climate Group.