Catalunya nivell 4 i els Mossos segueixen en màxima alerta

0
Catalunya nivell 4 - Diari Catal
Roda de premsa del Govern

El Govern manté el nivell 4 i els Mossos en màxima alerta

En una roda de premsa al Palau de la Generalitat, Jané ha explicat que des dels passats atemptats a París del mes de gener, Catalunya està en el nivell 4 sobre 5 d’alerta terrorista, i ha dit que el nivell 5 significaria que segur que es produirà un atemptat, i ha afirmat que “no és el cas”.

Jané ha dit que més del 20% de les intervencions i controls que fan els Mossos d’Esquadra ara mateix estan destinades a la prevenció contra el terrorisme.

D’entre les mesures que ha detallat el conseller destaquen els “operatius d’investigació i operatius per controlar individus identificats a través de la xarxa”, per preveure possibles actuacions terroristes.

Jané també ha destacat que els Mossos tenen 550 punts d’interès policial a Catalunya, vint dels quals són interessos francesos sobre els quals la policia catalana exerceix un control específic, i manté presència en els controls fronterers del Pertús (Girona) i la Vall d’Aran, a més de la intensificació dels controls de l’AP-7 que vénen des de França.

COORDINACIÓ AMB L’ESTAT

El conseller ha assegurat que una eventual decisió d’elevar el nivell de risc d’atac terrorista al 5 –el nivell màxim– es produiria a nivell de tot l’Estat, i ha assegurat que és una mesura que “no es pot descartar” però, ara mateix, s’ha d’analitzar el grau d’amenaça amb prudència.

D’altra banda, el representant de la Generalitat ha assegurat que estan perfectament coordinats amb el Ministeri de l’Interior i s’ha ofert per “sumar esforços i col·laborar activament amb tothom”, i sumar els Mossos als operatius de l’Estat, en la mesura en què puguin ser d’ajuda.

Jané ha explicat que des d’aquest divendres es manté en contacte directe amb el Ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i ha afegit que els oficials del cos de policia estan al servei de la seguretat i al servei del conjunt de cossos de l’Estat per col·laborar.

El gabinet de coordinació antiterrorista estarà reunit a la Conselleria per seguir el curs dels esdeveniments i per planificar les possibles actuacions i mesures a prendre, i s’ha assegurat que tots estan “activats”.