Catalunya registra al novembre un dèficit del 2,02%

0
Economia monedes
Foto: Europa Press

El dèficit català a finals d’octubre es situava en 4.112 milions d’euros, amb un dèficit relatiu només superat per Múrcia

 

Catalunya ha registrat un dèficit del 2,02% fins a octubre, front a l’1,88 de fa un any i per sobre del límit autonòmic per a aquest any del 0,7%, segons dades del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

El dèficit català se situa concretament en 4.112 milions d’euros a tancament d’octubre, front 3.702 en els primers nou mesos del 2014. Es tracta de l’import de dèficit més alt de totes les comunitats, i del segon en percentatge del PIB, només superada per Múrcia (2,05%).

Pagament a proveïdors

El Ministeri també ha publicat aquest dimarts les dades de període mitjà de pagament a proveïdors de les comunitats autònomes a l’octubre, amb una mitjana de 58,06 dies que en el cas de Catalunya és de 62,86. Aquesta dada és lleugerament superior a la de setembre, quan el període mitjà de pagament a proveïdors en la comunitat va ser de 61,92 dies.

Amb tot, el Govern espanyol preveu que aquest indicador millori en els pròxims mesos com a resultat de les dotacions autoritzades el 20 de novembre per Acord de la Comissió Delegada del Govern espanyol per a Assumptes Econòmics (CDGAE).

La Comissió Delegada ha aprovat una injecció de finançament de 7.889,17 milions destinada al pagament a proveïdors per al conjunt de comunitats autònomes adherides al Fons de Finançament a Comunitats Autònomes, a través dels compartiments de Facilitat Financera i del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).