L’Ajuntament de Badalona posarà autocars pels veïns que vulguin anar avui a l’aeroport del Prat per rebre la nedadora Mireia Belmonte i la jugadora de bàsquet Anna Cruz.

Els vehicles sortiran des del Museu de Badalona i el Pavelló Olímpic en direcció a l’aeroport, en una expedició encapçalada per l’alcaldessa Dolors Sabater. Tot i que el viatge serà gratuït, és necessari inscriure’s prèviament trucant al Departament d’Esports del consistori. El vol de les dues esportistes té prevista la seva arribada a les 16:30.

17 medalles: 7 d’or

Espanya va tancar els Jocs Olímpics amb 17 medalles, el que els experts auguraven. Han estat 7 d’or, 4 de plata i 6 de bronze. Les medalles d’or de l’equip olímpic espanyol només s’han vist superades per les 13 de Barcelona ’92 i ha consolidat Espanya entre les 15 primeres potències olímpiques. En un 50% de les medalles hi han participat o guanyat esportistes catalans.

Mireia Belmonte, dos metalls

La badalonina no va decebre i va conseguir l’or als 200 metres papallona i el bronze als 400 estils. En el seu bagatge, amb només 25 anys, ja compta amb 3 olimpíades i 4 medalles olímpiques.

Bàsquet femení i masculí

L’equip femení de bàsquet amb cinc jugadores catalanes va guayar la plata i va fer història després de dues cinquenes posicions a Barcelona 1992 i Pequín 2008.

Pel que fa a l’equip masculí es va emportar un bronze amb regust de gran final amb tres medallistes catalans: Pau Gasol, Juan Carlos Navarro i Ricky Rubio.