Un comboi amb roba d’entitats catalanes es distribueix pels camps de refugiats sirians

Quatre camions amb més de 70.000 peces de roba d’hivern d’entitats socials, esportives, culturals i ONGs de Catalunya ja distribueixen pels camps de refugiats sirians ubicats a Eslovènia, en punts de la frontera amb Croàcia, Hongria i Àustria.

El comboi va sortir dijous de Sant Adrià de Besòs (Barcelona), i l’ONG Philantropy Slovenja, amb uns 2.000 voluntaris, juntament amb la Creu Roja, ACNUR, Càritas i protecció civil d’Eslovènia s’estan encarregant de la distribució dels materials.

El president de Barcelona Acció Solidària, Xavier Altozano, ha agraït la col·laboració entre les diferents entitats per ajudar els refugiats, i ha afirmat que “la solidaritat del poble de Catalunya es veu en accions com aquestes”.

D’altra banda, el sotsdirector de la fundació Nous Catalans, Erik Bertran, s’ha mostrat satisfet per la rapidesa i eficàcia de les empreses que han col·laborat en el projecte, i també els “milers de persones anònimes que han aconseguit que aquesta iniciativa fos un èxit”.

El delegat del Govern de la Generalitat a Àustria, Adam Casals, es va desplaçar ahir dissabte a un dels punts d’entrega de material per agrair la solidaritat i la bona organització de la campanya.