El Caterham 620S és un cotxe capritxós destinat a la pura diversió

Fa uns dies presentàvem el nou model de Lotus com un autèntic capritx però Caterham, marca també britànica de vehicles lleugers, ofereix quasi el mateix nivell de cotxe capritxós. En aquest sentit, presenten el Caterham 620S, una versió no tant radical com el 620R per oferir un punt més de confort, tot i que aquest concepte en aquesta marca el podríem agafar amb pinces.

Mecànicament, el Caterham 620S munta un motor d’origen Ford de 2 litres de cilindrada turbo capaç de generar 314 CV de potència a 7.700 rpm amb un parell màxim de 220 Nm. S’ajunta amb una caixa de canvis manual de cinc velocitats, la qual envia tota la força a l’eix posterior, fent d’ell un autèntic joguet de carretera. Les xifres parlen per si mateixes i ofereix un 0 a 100 km/h en només 3,5 segons, mentre que la velocitat punta no supera els 233 km/h.

L’avantatge d’aquestes prestacions és que les seves sensacions es veuen multiplicades ja que el centre de gravetat és extremadament baix, com si fos un autèntic kart. Així mateix, el tacte de les suspensions i direcció és força dur, tot i que s’allunya de l’extrem de duresa del 620R.

Si per una cosa destaca aquest Caterham 620S és també per la seva senzillesa, centrant-se únicament en el plaer de conduir. És per això que de sèrie ofereix elements indispensables com parabrises, capota de lona, calefacció, seients de fibra de carboni, tapisseria de pell i poca cosa més. Si busqueu navegadors, ajudes a la conducció i elements de connectivitat, aquest no és el vostre model.

Com a curiositat, el Caterham 620S ofereix la possibilitat d’escollir opcionalment un xassís més gran anomenat SV que ofereix més amplitud de mesures, més espai interior, més maleter i més dipòsit de benzina.

I el preu de tot això? Doncs es situa prop de les 45.000 lliures (uns 60.000 euros aproximadament). Sí, podeu pensar que és excessiu pel cotxe que és, però els capritxos es paguen i si, a més a mes, vols una gran diversió al volant, aquest és el preu que has de pagar.