CatSíQueEsPot desafia el Govern a emprendre més mesures socials

0
Joan Coscubiela catsiqueespot parlament
Joan Coscubiela, al Parlament | Foto: Europa Press

Joan Coscubiela assegura que vol “posar a prova” al Govern i li demana emprendre les mesures socials que va prometre

 

El portaveu de SíQueEsPot al Parlament, Joan Coscubiela, ha destacat aquest dimarts que el seu grup vol “posar a prova” al Govern instant-lo a emprendre les mesures socials que va prometre, fruit del pacte JxSí-CUP.

Començarà a fer-ho al ple d’aquest dimecres, que SíQueEsPot instarà l’Executiu a pronunciar-se sobre la renda garantida de ciutadania (RGC), l’ús privat de dades sanitàries a través del projecte Visc+, la gestió de l’aigua i el sistema educatiu.

Sobre educació, la diputada Jéssica Albiach ha explicat quatre iniciatives que el seu grup acaba de presentar: que no hi hagi una partida tancada per a beques menjador, que el dinar als centres sigui de quilòmetre 0 i de qualitat, que les condicions dels treballadors siguin “adequades”, garantir la laïcitat, eliminar els concerts a les escoles que segreguen per sexe i evitar el tancament de centres i línies.

Albiach també ha exigit que el coneixement del català deixi de computar entre els criteris per accedir a la renda mínima d’inserció (RMI): “No ha de ser ni requisit ni condicionant, ja que la llengua no ha de ser un element de segregació”.

Tant ella com Coscubiela han aplaudit que dimecres es faci el primer ple ordinari de la legislatura, tenint en compte que fins ara l’oposició no podia exercir amb plenitud la tasca de control al Govern, i han promès treballar perquè el debat social estigui “al centre” de la política catalana.

Interessos del deute

Coscubiela també s’ha referit a la proposta d’aquest mateix dimarts de la CUP d’un grup de treball de tots els grups per abordar el retorn dels interessos del deute de la Generalitat: “El nostre grup va ser el primer a parlar d’aquesta necessitat”.

Coscubiela suposa que, per fer-ho, el president del Govern “renegarà de tot el que ha votat el seu partit fins ara a Europa i Madrid”, que ha anat en la direcció contrària de renegociar els interessos del deute, ha dit, perquè CDC dóna suport a mesures restrictives al Congrés i el Parlament Europeu però després es queixa de les conseqüències a Catalunya, segons ell.

Sobre la pròrroga de Pressupostos que abordarà aquest dimecres el ple, Coscubiela ha dit que el seu grup no ha decidit si votarà en contra o s’abstindrà: “Volem escoltar Junqueras primer. Som sensibles a la necessitat que es prorroguin, però no a qualsevol preu”.

També ha instat la CUP i JxSí a aprovar uns nous Pressupostos perquè “seria bastant inconcebible que no es pogués aprovar ni el primer dels únics dos que es poden fer” durant els 18 mesos que es preveu que duri la legislatura.