Cau a Girona una trama empresarial

0

Va estafar 3 milions a Hisenda

La Guàrdia Civil ha desarticulat a Girona una trama empresarial formada per 20 companyies que va estafar uns tres milions d’euros a la Seguretat Social i Hisenda, i que s’ha batejat com a cas Sagitari.

Les empreses estaven suposadament dedicades a la construcció i la neteja d’immobles i les regentava un ciutadà marroquí, que usava testaferros com a administradors o apoderats per evitar que l’identifiquessin, ha informat l’Institut Armat aquest dimecres en un comunicat.

S’ha identificat que algunes de les empreses eren fictícies i no tenien seu social ni activitat comercial real, i només servien per donar d’alta ciutadans marroquins perquè poguessin accedir a ajudes de l’Estat o renovar els permisos de residència i treball.

El responsable de la trama ha estat detingut per delictes contra els drets dels treballadors i la Hisenda pública i per falsedat documental, i s’han imputat 33 persones.

La investigació ha determinat que entre el 2009 i el 2014 va defraudar gairebé tres milions d’euros: 1,5 milions en ajudes cobrades fraudulentament, un milió en factures falses, 500.000 euros en impagament de quotes a la Seguretat Social i 1.000 euros per persones que han cobrat ajudes fraudulentes.