Cau la banda contrabandista de Lleida que distribuia tabac a tot l’estat

0
Detingut per contraban de tabac | Diari Català

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup de contrabandistes que distribuïa tabac a tot Espanya en detenir tres veïns de Lleida

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup de contrabandistes que distribuïa tabac a tot Espanya en detenir tres veïns d’Artesa de Segre (Lleida), el Masnou (Barcelona) i Andorra que cada setmana feien tres viatges des d’Andorra amb un turisme que tenia un doble fons per amagar la mercaderia.

Les detencions d’aquests tres homes, de 44, 47 i 70 anys, els dies 27 i 28 d’abril són el resultat d’una investigació iniciada a l’octubre, quan els Mossos van tenir coneixement que un grup de persones estava introduint de manera il·legal tabac provinent d’Andorra en diferents punts de l’Estat, ha informat la Policia catalana aquest dimarts en un comunicat.

Les indagacions van permetre constatar l’existència d’un grup organitzat d’un mínim de tres persones, una de les quals s’encarregava de transportar el tabac des d’Andorra fins a un magatzem d’Artesa de Segre amb un vehicle de matrícula andorrana, que disposava d’un doble fons en la part del seient posterior.

Una vegada el tabac es dipositava al magatzem, propietat d’un dels integrants del grup, altres membres es dedicaven a la distribució de la mercaderia. Per transportar el tabac a diferents punts de l’estat espanyol utilitzaven vehicles amb matrícula espanyola.

De la investigació es va desprendre que el grup feia uns tres viatges setmanals i sempre portava quantitats de tabac valorat en menys de 15.000 euros amb la finalitat de no incórrer en un delicte de contraban.

El detingut, de 70 anys, va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant dels Mossos d’Esquadra, amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit i els altres van passar a disposició judicial el 29 d’abril i el jutge ha decretat la seva llibertat sota una fiança de 6.000 euros cadascun.