Cau una banda internacional de tràfic de droga al Vallès

0

Els Mossos d’Esquadra desarticulen una banda internacional de traficants que actuava a ciutats catalanes com Sabadell, Terrassa o L’Hospitalet

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda que presumptament es dedicava al trànsit internacional de marihuana mitjançant una flota de furgonetes d’una empresa de transports amb la detenció de set persones, ha informat aquest dissabte la policia catalana.

La investigació va començar fa dos mesos quan els Mossos van disposar d’informacions que apuntaven a l’activitat d’una banda dedicada al tràfic de marihuana, assentada a Catalunya i que transportava la droga a diferents punts d’Europa, sobretot a Itàlia.

Els agents van detectar el nucli principal del grup, format per persones d’origen albanès establertes a l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Barberà, Sabadell i Mollet, que tenien les tasques perfectament definides.

S’encarregaven de cultivar les plantes de marihuana en diferents immobles llogats, que envasaven hermèticament en sacs per evitar l’olor, que recollia un altre membre de l’organització per portar-los a la nau de l’empresa de transport internacional, on l’amagaven entre la mercaderia legal que traslladaven.

Aquests transports es realitzaven un cop per setmana i en cada ocasió es traslladaven fins a Itàlia uns 20 quilograms de cabdells de marihuana seca.

El 8 de maig els investigadors van realitzar una entrada i registre a la nau de l’empresa de transports implicada, a Lliçà de Vall (Barcelona), moment en el qual van sorprendre tres integrants de la banda que preparaven un nou enviament de marihuana.

Detingut el responsable de l’empresa

Els agents van detenir aquests tres homes, un d’ells el responsable de l’empresa de transports, i van intervenir 21 quilos de marihuana distribuïts en nou bosses, valorats en prop de 105.000 euros.

La banda hauria transportat a Itàlia com a mínim 160 quilograms de marihuana, valorats en 782.400 euros, durant les últimes vuit setmanes, i els Mossos assenyalen que el preu de la droga a Itàlia és gairebé el triple que a Espanya.

Dels set detinguts, dels quals tres tenien antecedents, tres van ingressar a la presó, un va quedar en llibertat amb càrrecs i els altres van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials en espera de ser citats pel jutjat d’instrucció 7 del Vendrell (Tarragona).