Cau la banda de lladres que marcava les portes i robava quan els pisos estaven buits

0

La metodologia es basava a col·locar marcadors de plàstic a les portes dels domicilis i, una vegada detectaven quins podien estar buits, forçaven la porta

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal que es dedicava a robar en domicilis de Barcelona i la seva àrea metropolitana i que col·locava marcadors als habitatges per comprovar quins estaven buits.

El jutjat d’instrucció 1 de Terrassa (Barcelona) ha decretat presó provisional per a nou dels 13 detinguts, mentre que els altres quatre van quedar en llibertat amb càrrecs, segons han informat els Mossos aquest dimarts en un comunicat.

La investigació va durar set mesos i va culminar el dijous 14 de juliol amb la detenció de quatre homes georgians d’entre 25 i 37 anys, com a presumptes autors de diferents robatoris amb força a l’àrea metropolitana.

Les indagacions es van iniciar el desembre del 2005 a partir d’un robatori amb força en un pis de Barcelona, on els lladres suposadament van forçar la finestra d’una habitació mentre el propietari era en una altra sala, tot i que finalment no es van emportar res.

En una primera fase, els Mossos van aconseguir desarticular un primer grup de nou lladres d’origen georgià i, en les entrades i escorcolls practicats el 10 de maig, es van recuperar joies, aparells electrònics i eines específiques per violentar els poms de les portes i un gran nombre de marcats de portes transparents.

La metodologia de treball es basava a col·locar marcadors de plàstic a les portes dels domicilis –podien arribar a col·locar fins a 50 marcadors en un dia– i, una vegada detectaven quins podien estar buits, efectuaven els robatoris usant un sistema altament especialitzat per violentar les portes.

Aquesta primera fase de l’operació va aportar dades sobre els dos líders de l’organització, que van ser investigats en una segona fase, en què a més es va poder identificar un segon grup de lladres, també d’origen georgià, que havien substituït de manera immediata el primer grup.

Dirigien des de la presó

Es dóna la circumstància que els dos líders de l’organització, que donaven les instruccions directes a la resta de membres, eren a la presó complint diferents condemnes per altres delictes de la mateixa tipologia.

En una segona fase de la investigació, tutelada pel jutjat de Terrassa, es van realitzar noves entrades i escorcolls i es van intervenir joies i material informàtic, a més de detenir quatre homes georgians.