Cau a Lloret de Mar una xarxa de falsificació de productes de marca

0

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa dedicada a l’elaboració, distribució i venda de productes falsificats i ha detingut 14 persones

Els agents han confiscat 5.710 articles falsos valorats en 300.000 euros –bosses, moneders, polos, ulleres de sol, samarretes i sabatilles esportives, entre d’altres– de prestigioses marques internacionals i clubs de futbol, oferts al públic entre articles que sí eren originals.

Part dels productes intervinguts es trobaven en fase de producció, i el grup enganxava de manera artesanal el logo o la marca a peces i articles “en blanc” de baixa qualitat, fet que segons la Policia suposa una evolució del ‘modus operandi’.

A més dels 12 basars, diversos d’ells propietat del principal responsable de l’entramat, els investigadors van determinar que el grup disposava d’un local en un centre comercial que era utilitzat com a magatzem i base de distribució dels articles falsificats.

Als 14 detinguts se’ls imputen presumptes delictes continuats contra la propietat industrial, i han estat posats a disposició de l’Autoritat Judicial corresponent, qui ha decretat la seva llibertat amb càrrecs en espera de judici.

Aquesta operació se suma a altres actuacions desenvolupades a Lloret de Mar que perseguien la comissió de delictes contra la propietat industrial.

Part d’aquestes actuacions es van materialitzar després de la denúncia de marques que eren objecte de falsificació i d’associacions de comerciants.