L’ús de bosses de plàstic en els mercats de Barcelona cau a la meitat des que es cobren

La campanya de reducció de bosses de plàstic a través del seu cobrament posada en marxa a través de l’Institut de Mercats de Barcelona ha permès reduir a prop de la meitat l’ús d’aquestes borses en els mercats municipals, ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

La iniciativa —impulsada amb la participació de la Fundació Prevenció de Residus i Consum— es porta a terme en 14 mercats municipals des de setembre, i pretén avançar-se a la prohibició de la distribució gratuïta de borses plàstic a partir del 2016 anunciada per la Generalitat.

L’anàlisi de la campanya ha constatat que cobren les borses el 69% dels paradistes dels mercats participants –els de Sarrià, Carmel, Santa Caterina, Concepció, Mercè, Vall d’Hebron, Hostafrancs, Marina, Sants, Provençals, Sant Antoni, Clot, Sant Martí i Llibertat–, tot i que alguns la cobren en tots els casos i altres ho fan en funció del volum de la venda o el client.

L’estudi assenyala que hi ha mercats en els quals tots els paradistes cobren les borses –Sants, Clot, Sant Martí, Provençals, Carmel i Mercè– i altres on la mesura té una implantació del 50% o d’al voltant del 25%.

L’Ajuntament ha destacat que s’ha assessorat i informat a 730 parades i 5.000 clients dels mercats sobre els beneficis ambientals, socials i econòmics de la reducció de borses i ha assenyalat que els paradistes han observat un increment dels clients que fan servir borses reutilitzables per a les seves compres.