Cau una banda d’estafadors que usava un moble modificat

0
mossos
Foto: Europa Press

Els estafadors es feien passar per empresaris de reputada solvència econòmica i pagaven immobles amb bitllets falsos

 

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat a Girona una banda que presumptament estafava amb bitllets falsos en compres d’immobles o transaccions amb un alt valor econòmic usant un moble modificat en què s’amagava un dels integrants per canviar els bitllets, ha informat aquest dissabte la policia catalana.

Els estafadors d’aquest tipus d’estafes busquen anuncis d’ofertes immobiliàries o transaccions altes i es presenten davant dels venedors com a empresaris solvents, que no tenen problema amb el preu i posen com a condició fer un canvi de moneda ja que disposen d’una gran quantitat de bitllets de 500 euros i en necessiten de menys valor.

El passat 26 de novembre, un establiment hoteler de Girona va alertar els Mossos que un grup de clients tenia una actitud molt sospitosa, i en arribar els agents van fugir corrent, però van poder detenir-ne sis, a qui van confiscar 41.000 euros en bitllets de curs legal i 25.000 euros en fotocòpies de bitllets de 500 euros.

L’intercanvi de bitllets es feia en un moble propietat dels detinguts, que simulaven que formava part del mobiliari de l’hotel, que estava modificat perquè un integrant s’hi amagués, de manera que a mesura que l’estafador anava introduint els bitllets, el que era a l’armari els agafava i hi posava bitllets fotocopiats. L’estafa es produïa perquè la víctima ja havia donat la seva aprovació i tenia el convenciment que eren de curs legal, han informat les mateixes fonts.

Tot i que els investigadors no han pogut localitzar la víctima, que en la majoria d’estafes no acostuma a denunciar els fets ja que els diners no estan declarats a Hisenda pública, tenen indicis que aquesta banda hauria estafat uns 600.000 euros. Els sis detinguts, amb edats entre els 30 i els 62 anys i de nacionalitat croata i romanesa, han quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.