S’ha detingut deu persones

La Policia Nacional ha desarticulat un grup organitzat que distribuïa droga a la comarca barcelonina del Vallès Occidental i a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

S’ha detingut deu persones, dues d’elles espanyoles i vuit de nacionalitat dominicana, de les quals cinc han ingressat a la presó i la resta ha quedat en llibertat amb càrrecs en espera de judici, ha informat la Policia aquest dilluns en un comunicat.

S’han practicat dos escorcolls domiciliaris en què s’ha confiscat 2,1 quilos de cocaïna, substàncies i productes químics per a tall, 2.800 euros en metàl·lic, una pistola semiautomàtica del calibre 9 mil·límetres i sis telèfons mòbils.

La investigació es va iniciar a finals del 2014 i apuntava que un veí de Cerdanyola del Vallès utilitzava el seu domicili com a punt de venda a consumidors i a “camells” de la zona.

El seu proveïdor era un compatriota seu, resident a Sant Cugat del Vallès i Terrassa, que al seu torn comptava amb dos col·laboradors que feien tasques d’adulteració i manufacturació de la cocaïna per a la seva distribució a mitjana escala a poblacions de la comarca.

A partir de la informació recollida, la Policia va aconseguir atrapar el principal proveïdor del grup organitzat i considerat el màxim responsable, un ciutadà espanyol d’origen dominicà que residia a l’Hospitalet amb la seva parella sentimental i un altre individu.

Al seu habitatge disposava de l’utillatge necessari per adulterar la droga i distribuir-la entre narcotraficants a mitjana escala provincial, a més d’entre la resta de membres del grup criminal.

El narcotraficant, en adonar-se de la presència policial abans de l’escorcoll al seu domicili, va llançar des d’una finestra una bossa d’esport a l’interior de la qual es van trobar tres bosses de cocaïna en roca, amb un pes total de 950 grams, amb la finalitat de desprendre’s de la droga.

La investigació l’ha portat a terme la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria Territorial de Sabadell amb la col·laboració del Grup d’Operacions Especials de Seguretat (GOE) de la Direcció Superior de la Policia de Catalunya