Ha rebut el doble de sol·licituds de ciutadans en citar també adults

La Cavalcada de Reis de Barcelona unirà la tradició, la creació artística i la participació ciutadana el 5 de gener, en una edició que ha rebut el doble de sol·licituds que l’any passat –3.171– en incloure els adults a la seva crida, i que donarà importància a la paraula gràcies a set carrosses teatralitzades.

La comissionada de Cultura de l’Ajuntament, Berta Sureda, ha destacat aquest dimecres la participació en la crida ciutadana per participar com a voluntari, que per primera vegada ha inclòs mencions als adults en la seva comunicació, i ha rebut un total de 3.171, entre les quals s’han sortejat els 200 llocs d’assistents de la comitiva reial.

Més de 1.300 participants desfilaran en els cinc quilòmetres de recorregut de l’espectacle del carrer, que tindrà 800 metres de llarg i uns 50 minuts de durada, ha explicat en roda de premsa la cap de festes de l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub), Marta Almirall, directora artística de la cavalcada.

S’espera una assistència d’entre 500.000 i 600.000 persones, segons el tercer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens, que ha qualificat la cita com una “oportunitat ciutadana de recuperar l’espai públic”, a més d’un moment d’integració entre col·lectius, de la mateixa forma que ha passat amb l’èxit de la plaça Catalunya en aquestes festes, han destacat.

cavalcada de reis bcn - Diari Català
http://guia.barcelona.cat/

TRES PERSONATGES FEMENINS

L’espectacle itinerant tindrà set carrosses concebudes com estampes d’una història que, sobre plataformes mòbils i versàtils construïdes pel grup Antigua i Barbuda, narrarà el conte dels Reis d’Orient, amb guió de David Cirici.

Professionals de les arts escèniques com la companyia de dansa La Veronal, el Mag Lari i el grup teatral Obskené, participaran entre els més de 100 ballarins i actors i 400 alumnes de 40 escoles de dansa, teatre i circ.

Preguntada per la decisió de la Cavalcada de Madrid de crear una reina maga, Almirall ha observat que Barcelona ja té des de fa anys la Patge Estel, que assessora els nens per elegir regals no sexistes i no bèl·lics: “I té fans!”, ha destacat.

Tres personatges femenins encapçalaran la marxa: la primera, anirà muntada sobre un cavall guiant la comitiva, la segona sobre l’Estel de Betlem i acompanyada d’experts astrònoms, i la tercera serà la Patge Estel.

Com els últims anys, les úniques carrosses que llançaran caramels seran les de l’últim bloc, que tancarà la comitiva amb grans fàbriques de llaminadures que llançaran 4.644.000 caramels aptes per a celíacs.

cavalcada de reis mapa - Diari Català
BCN CAT

ITINERARI

L’alcaldessa Ada Colau rebrà Melcior, Gaspar i Baltasar a les 16.30 hores al moll de la Fusta, i a les 18.00 hores començarà la desfilada, que recorrerà els carrers des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera, fins a l’avinguda Rius i Taulet.

Seguirà per la plaça Antoni López, la plaça Antoni Maura, la plaça Urquinaona (19.10), seguirà per la plaça Catalunya, la plaça Universitat, el carrer Sepúlveda i la plaça Espanya, on calculen que arribi a les 20.30 i acabi de passar a les 21.30.

El dia 4 al matí, la plaça Catalunya albergarà un espectacle sorpresa per fer l’arribada dels patges reals, que els dies 2, 3 i 4 recolliran i xumets –que màgicament es convertiran en globus–.

Almirall ha avançat que participaran a l’espectacle del dia 4 les patinadores del Club de Patinatge Artístic d’Olot (Girona) proclamades campiones del món al setembre.