Cayo Lara: “Em costarà votar aquestes eleccions”

0
Cayo Lara Izquierda Unida
El fins ara coordinador federal d'Izquierda Unida, Cayo Lara, en una imatge d'arxiu | Foto: Europa Press.

El fins ara coordinador federal d’Izquierda Unida, Cayo Lara, s’acomiada així del seu càrrec a l’Assemblea Federal de la formació

En el seu darrer discurs com a coordinador federal d’Izquierda Unida, Cayo Lara ha aprofitat per mostrar la seva reticència al pacte que el seu successor, Alberto Garzón, va tancar amb Podemos per anar junts a les eleccions del proper 26 de juny. “Alberto, em costarà votar aquestes eleccions. Però votaré com si fossis tu qui encapçala la llista per Madrid“.

Les reticències de Cayo Lara cap a Podemos i, concretament cap al seu líder, Pablo Iglesias, són més que sabudes. Mai s’ha mostrat favorable a un pacte amb ells, tot i que Garzón l’hagi posat en marxa.

Per a Lara, el seu successor “ha estat i és el meu candidat a la Presidència del govern” i ha enaltit la figura d’Alberto Garzón, a qui considera “molt bon polític” i “massa generós” al acceptar anar al cinquè lloc a les llistes de la coalició per les generals.

Tot i així, ha reconegut que “hem forjat la coalició electoral que més suport aconseguirà des de l’esquerra en tota la nostra història”. Cayo Lara ha fet una crida a anar a votar i complir amb el lema de ccampanya d’Unidos Podemos: “no ens podem permetre el luxe de defraudar al nostre poble. Derrotar al govern del PP és una necessitat democràtica”.

Durant aquest cap de setmana se celebra l’Assemblea Federal d’Izquierda Unida, on es farà efectiu el relleu a la coordinadora per als pròxims quatre anys i que coincideix amb el 30è aniversari de la creació de la coalició, que va sorgir l’any 1986 entre les mobilitzacions contra l’entrada d’Espanya a la OTAN.