UGT demana en una nota de premsa que el futur govern reactivi l’economia mentre que Comissions Obreres creu prioritària la creació de la Renda Garantida

 

Els dos principals sindicats del país, Comissions Obreres i UGT, han emès dos comunicats demanant al nou govern de Carles Puigdemont, investit ahir president de la Generalitat, mesures urgents, especialment en l’àmbit social i econòmic. CCOO, que ha realitzat aquest matí una reunió ordinària on s’ha valorat la formació del nou govern, creu prioritari el desbloqueig de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una Renda Garantida. “És una iniciativa que es va presentar en el seu dia al Parlament i que ha estat bloquejada fins ara per la situació que es vivia”, ha detallat a Diari Català aquest dilluns Dolors Llobet, portaveu de CCOO Catalunya.

CCOO considera que “la primera mesura del nou govern ha de ser desbloquejar aquesta ILP” –en paraules de Llobet- i així ho han reclamat, al temps que creuen també important que el nou govern que aquests dies ha de confeccionar Carles Puigdemont fixi mesures contra l’atur i la precarietat laboral i que “doni resposta a la situació d’emergència social que viu Catalunya”.

Tot i que Llobet ha descartat un front comú amb UGT en aquest sentit, la realitat és que les demandes que aquest dilluns ha realitzat l’altre gran sindicat són molt semblants a les de CCOO, tot i que la Unió General de Treballadors posa més èmfasi en la reactivació de l’economia i culpa en una nota de premsa les “polítiques regressives del darrer mandat”, posant especial accent en l’atur juvenil i de les persones de més de 55 anys.

CCOO descarta, de moment, qualsevol mobilització fins no haver transmès les seves demandes als que seran els nous consellers. “Estem a l’expectativa del nomenament dels consellers. A partir d’aquest moment demanarem reunions amb cadascun d’ells”, ha concretat Dolors Llobet.

Compartir
Article anteriorGiorgi Aburjania i Juan Muñiz, noves incorporacions del Nàstic
Article següentArrimadas demana reformar Espanya “de dalt a baix”
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]