Convergència podria consultar a la militància si el partit canvia, o no, de sigles

 

La portaveu de CDC, Marta Pascal, ha assegurat que la militància tindrà un paper “clau i actiu” en la refundació del partit, i per això sospesen dues decisions: fer primàries per elegir el nou secretari general i consultar la militància si hi ha canvi de sigles o no.

“No ens hem de posar traves en cap sentit. El tema de les primàries està a sobre de la taula. No defugirem cap debat; tampoc el del nom” del partit, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa després del Comitè Executiu Nacional.

CDC farà aquest dissabte 6 de febrer un Consell Nacional que marcarà el “començament” d’aquest procés de refundació, però encara no es decidirà sobre primàries ni canvi de nom. La direcció també ha decidit aquest dilluns que el diputat de JxSí al Parlament Jordi Cuminal sigui el responsable de Comunicació del partit, tasca que fins ara portava Francesc Sánchez, que se centra en les seves funcions com a responsable d’Organització.

 

La militància tindrà un paper “clau i actiu”, segons la portaveu de CDC

 

La responsabilitat de Cuminal -director de campanya de DL en les últimes eleccions generals- i la de Sánchez serà “enfortir la comunicació i reorganitzar la maquinària del partit” fins al congrés de CDC, que començarà el 3 juny.

Hi haurà refundació?

Tot i que el partit va arribar a parlar fa mesos de “dissoldre’s” per crear una formació nova amb unes sigles renovades, ara el terme utilitzat és ‘refundació’, i no és clar que l’opció sigui desvincular-se de les històriques sigles de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

“La nostra voluntat és fer un procés de refundació amb mentalitat oberta, amb possibilitat de parlar sobre qualsevol tema i revisar tot allò que s’hagi de revisar” -ha exposat Pascal- amb l’objectiu últim d’eixamplar la base dels d’aposten pel procés sobiranista.

Segons els plans de CDC, la militància podria estar cridada, no només a decidir al secretari general i si canvia de nom o no, sinó també “com s’organitzen les sectorials del partit o quina distribució territorial” ha de tenir la formació refundada.

Pascal assegura que tenen la militància, però també amb simpatitzants que volen participar en la reflexió interna del partit, i, a més, amb “veus de fora” que vulguin exposar la seva visió sobre la necessitat o no de canviar de nom, per exemple.

“Mentalitat oberta. Tot és revisable i de tot es pot parlar. No serà una refundació típica”, segons Pascal, que també afirma que estaran a l’altura del repte: i als qui ho qüestionen, Pascal replica que també es van acabar concretant projectes que es posaven en dubte, com el 9N i unes eleccions plebiscitàries.

Al comandament de la refundació està l’expresident de la Generalitat i president del partit, Artur Mas, que des de fa dues setmanes ja treballa en aquest procés, que ara com ara té una primera gran incògnita: qui es postularà com a secretari general.