Cecot en contra de la Llei Tributària

0
Club Cecot Financer Fiscal
Club Cecot Financer Fiscal
Club Cecot Financer Fiscal
Club Cecot Financer Fiscal

Perquè pren drets als contribuents

El Club Cecot Financer Fiscal ha expressat la seva preocupació en un comunicat per la pèrdua de drets dels contribuents a la Llei General Tributària.

En aquest sentit, ha assegurat el retrocés que suposa per als contribuents defensar els drets davant de l’administració tributària, el president de l’organisme, Ramon Talamàs, ha afirmat que comparteixen la voluntat contra el frau però això “no pot ser l’excusa per donar a l’administració instruments que puguin suposar una posició d’abús i generar inseguretat jurídica” en l’activitat econòmica.

Talamàs ha demanat un nou model de relació entre el ciutadà i l’administració que “sigui amable i amb l’objectiu d’ajudar el contribuent a complir amb les obligacions i a ser més eficient”, i ha lamentat que s’ha perdut una oportunitat amb aquesta nova normativa de canviar la visió que es té cap a l’usuari, que ho veu com un presumpte delinqüent i no com un col·laborador necessari, ha subratllat.

Alhora la patronal catalana ha reclamat mesures específiques que donin mitjans a la inspecció tributària per actuar contra l’autèntic frau en l’economia submergida, una cosa que els mateixos professionals de l’administració han manifestat de no disposar.

D’altra banda, Cecot comparteix amb la Llei General Tributària el fet d’agilitar els processos de reclamació als tribunals econòmic-administratius mitjançant procediments informàtics i clarificar els d’actuació en casos de delicte fiscal.