Ambient de gala al Camp Nou per a un nou duel entre Catalunya i Euskadi que commemora el centenari del primer enfrontament entre les dues seleccions

Gran ambient a les graderies del Camp Nou, que ha rebut amb una bona acollida el que ja és considerat un clàssic entre les seleccions de Catalunya i Euskadi. Probablement degut a les festes nadalenques l’estadi ha mostrat una bona entrada i un gran nombre de famílies s’han apropat al camp per gaudir d’una gran nit de futbol el dia de Sant Esteve. En joc estava la tornada del centenari del primer enfrontament entre ambdós combinats, després de l’empat (1-1) del passat any al nou coliseu de San Mamés.

Els futbolistes han estat rebuts amb focs artificials i una sonora ovació que ha acompanyat la seva sortida a la gespa i tot seguit s’ha procedit a la reproducció dels himnes, a la qual s’ha afegit el cant de les respectives aficions i un mar d’estelades que ha omplert les grades de color. Poc després la pilota ha començat a rodar en un partit que s’ha viscut amb un respecte màxim entre jugadors i assistents i que només a la segona meitat ha augmentat de revolucions al terreny de joc, moment que ha fet que l’emoció traslladés a les més de 50.000 persones que omplien l’estadi del FC Barcelona.

Una mostra de la bona entesa entre els seguidors d’una i altra selecció han estat els crits ‘d’Euskadi’ que s’han afegit al rugit dels catalans, que han mostrat el seu suport durant tot el xoc amb el clam habitual de ‘Catalunya’ i ‘Independència’. La festa s’ha allargat més enllà dels 90 minuts, amb una cerimònia de cloenda on s’ha premiat a Pau López com a millor jugador del matx i s’ha entregat un trofeu commemoratiu del centenari a Euskadi, guardó que ha recollit Xabi Prieto com a capità del conjunt basc. El Camp Nou ha viscut el final de l’acte amb un joc de llums i més focs artificials, i amb les ovacions als guanyadors s’ha tancat l’espectacle d’un nou duel entre les seleccions de Catalunya i Euskadi.