Record per les víctimes del vol de Germanwings, un any després

0
Germanwings
Foto: Europa Press

Uns 650 familiars i amics i un centenar de treballadors de Lufthansa i Germanwings han acudit a la cerimònia privada que s’ha celebrat a Le Vernet (França)

Centenars de persones s’han concentrat aquest dijous en la petita població francesa de Le Vernet per commemorar el primer aniversari del vol de Germanwings que es va estavellar als Alps cobrant-se la vida de les 150 persones que anaven a bord.

Uns 650 familiars i amics i un centenar de treballadors de Lufthansa i Germanwings han acudit a la cerimònia privada que s’ha celebrat a Le Vernet. Han guardat un minut de silenci a les 9.41 hores, quan l’avió es va precipitar al buit.

Hem vingut avui aquí per recordar a les víctimes i presentar els nostres respectes“, ha dit, per part seva, el director executiu de Lufthansa, Carsten Spohr. “No podem rebaixar la catàstrofe però sí podem acompanyar a les famílies”, ha apuntat.

També hi ha hagut actes commemoratius a la ciutat alemanya de Haltern, on vivien els adolescents que tornaven d’un intercanvi cultural a Espanya, així com a Düsseldorf i Barcelona, ciutats de destí i origen del vol.

El 24 de març de 2015 el vol A320 de Germanwings es va estavellar als Alps per una maniobra intencionada del copilot, Andreas Lubitz, que va aprofitar una sortida del pilot per tancar-se en la cabina i executar el seu macabre pla.

Des d’aleshores s’han formulat i aplicat nombroses recomanacions per millorar la seguretat a l’interior dels avions durant el vol i els controls sobre la salut mental dels treballadors de les aerolínies.

Lufthansa, empresa matriu de Germanwings, ha pagat centenars de milers d’euros en compensacions a les famílies de les víctimes, però encara intenta evitar que els parents demandin per aconseguir indemnitzacions més elevades.

El despatx d’advocats Irwin Mitchell va anunciar dimecres que emprendrà accions legals contra l’escola de vol d’Arizona en què Lubitz va ser entrenat. “Tots estem interessats en una solució constructiva“, ha dit Spohr.