Cervera declara Felip VI persona no grata

0
Familia Reial
Imatge de la Familia Reial | Foto: Europa Press

El ple de l’Ajuntament de Cervera aprova una moció a proposta de la CUP per declarar tota la Familia Reial persones no grates

 

L’Ajuntament de Cervera ha declarat persona no grata el Rei i la Família Reial després d’aprovar-se en el ple municipal la nit d’aquest dijous, ha explicat a Europa Press l’alcalde, Ramon Royes (CDC).

La moció aprovada, a proposta de la CUP, ha comptat amb el vot a favor de vuit dels 13 edils: un de la CUP, quatre de CDC, dos d’ERC i un d’INSE, mentre que els dos regidors de MES i el de SiF es van abstenir, i van votar en contra un regidor del PSC i un altre del PP.

“Entenem que la monarquia és una institució anacrònica, i que no té sentit que per néixer en una família, una persona tingui més privilegis que una altra”, ha afirmat Royes.

A més, ha considerat que “la Casa Reial no ha tingut una bona actitud amb el procés sobiranista de Catalunya”, i ha lamentat la inacció de la monarquia davant de la crisi econòmica i en la dels refugiats, segons la seva opinió.

Aquesta no és la primera moció crítica amb la Casa Reial que aprova el consistori, ja que el juny del 2014 ha aprovat una moció demanant que la princesa Leonor renunciés al seu comtat, i així s’ho va fer saber per escrit l’alcalde a la Casa Reial.

La Casa del Rei va contestar el desembre afirmant que “com hereva de la Corona de España, ostenta amb molt orgull, entre d’altres títols, el de la Comtessa de Cervera”.