Cesar Alierta dimiteix com a president de Telefónica

0
Cesar Alierta telefonica
Cesar Alierta, fins ara president executiu de Telefónica | Foto: Europa Press

Alierta anuncia la seva intenció d’abandonar el càrrec que ha ostentat durant prop de 16 anys i proposa José M. Álvarez-Pallete com a substitut

 

El president executiu de Telefónica, César Alierta, ha anunciat la seva intenció d’abandonar el càrrec després de gairebé 16 anys al capdavant de l’empresa i ha proposat a Josep Maria Álvarez-Pallete com a substitut, segons ha informat la companyia en un comunicat.

El consell d’administració de Telefónica estudiarà en la seva pròxima reunió del 8 d’abril el nomenament de Josep Maria Álvarez-Pallete com a nou president executiu de la companyia, proposat per Alierta en considerar-lo “el directiu més preparat per afrontar amb èxit els reptes que imposa la revolució digital”.

Alierta va designar el 2012 Josep Maria Álvarez-Pallete, nascut a Madrid el 1963 i llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Lliure de Brussel·les, com a conseller delegat, quan es va iniciar un procés que conclourà el 8 d’abril amb el seu nomenament com a president executiu.

“Amb aquestes credencials i després d’assumir en l’àmbit global el dia a dia de les operacions des de la seva posició com a conseller delegat de la companyia, Alierta ha considerat Álvarez-Pallete com el directiu millor preparat per afavorir el relleu i posicionar una vegada més Telefónica en l’avantguarda, aquesta vegada del sector digital”, remarca el grup.

Alierta seguirà a Telefónica

Alierta seguirà formant part del Consell d’Administració de Telefónica, càrrec que ocupa des de quatre anys abans d’accedir a la presidència, i centrarà també les seves aportacions en temes socials i de progrés, com és l’Educació Digital i la presidència executiva de Fundació Telefónica.

La companyia destaca que durant la presidència d’Alierta, Telefónica ha passat de ser “un actor destacat” en el sector de les telecomunicacions a Espanya i l’Amèrica Llatina a convertir-se en un “líder” en els principals mercats que han suposat la seva aposta estratègica: Brasil, Alemanya, Espanya i Hispanoamèrica.

“Durant el seu mandat, Alierta ha situat Telefónica en l’avantguarda de les telecomunicacions mundials, i s’ha avançat a la competència en la presa de decisions estratègiques que ha convertit en tendència, com l’amortització de les llicències UMTS o la creació de Telefónica Digital”, subratlla.