CGT alerta que alts directius de TMB s’han apujat el sou un 14%

0

El sindicat del metro acusa a la direcció de TMB d’haver congelat els sous dels treballadors

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha aconseguit desconvocar la vaga de metro que s’ha dut a terme aquest dilluns, i que es tornarà a repetir demà. De fet, aquest passat diumenge, i en roda de premsa, Colau va fer públics els sous dels treballadors. Uns salaris, apuntà l’alcaldessa, que rondarien els 33.000 euros anuals bruts. La quantia, emperò, ha estat desmentida a La Vanguardia, pel Sindicat Unitari de Catalunya. Doncs bé, arran d’aquestes declaracions del consistori barceloní la sectorial del metro de la Confederació General del Treball (CGT) ha volgut contestar. Ho ha fet, denunciant que uns quants alts directius del metro de Barcelona han estat augmentant-se els sou més d’un 14.7%. Un increment que s’hauria produït en els darrers quatre anys, mentre es congelaven els salaris dels treballadors.

En aquest sentit, el sindicat assegura que l’augment és un “exemple perfecte del saqueig financer, per part de l’Alta Direcció, d’una empresa amb capital públic”. I doncs afirmen, el conjunt dels salaris del personal adscrit al conveni, que ronda les 3633 persones, s’ha reduït en un 0.26%; estalviant-se així 3.51 milions d’euros. Mentre que, el conjunt de les percepcions dels directius, que serien 313, s’ha vist incrementat en 1.42 milions d’euros. Amb tot, la CGT ha desmentit les xifres fetes públiques per l’alcaldessa de Barcelona. Entre els seus reclams hi consten un increment salarial de 360 euros més a l’any, o el que és el mateix uns 25 euros més de mensualitat. Tanmateix, demanen que la descongelació dels seus salaris sigui lineal i no percentual; ans el contrari, s’incrementaria la distància entre la direcció i la plantilla.

Més transparència

Un dels vells reclams dels sindicats, entre ells també els d’UGT, és la publicació dels sous de cada directiu de TMB. Un exercici de transparència que lamenten encara no s’hagi produït mai, malgrat el consistori hagi canviat tres vegades de color polític en els darrers sis anys. En aquest sentit, UGT ha lamentat que “la mala fe en l’ús de la transparència” recorda a “la vella política”. Així mateix, el sindicat presidit per Josep Maria Àlvarez Suarez també ha volgut desmentir la quantia revelada pel consistori d’Ada Colau. Finalment, apuntar que els tres sindicats majoritaris dels treballadors i treballadores del metro s’han manifestat aquest dilluns per seguir reclamant una millora en el seu conveni col•lectiu. Una manifestació multitudinària que ha començat a Diagonal amb Passeig de Gràcia i ha finalitzat a la Plaça Sant Jaume.