La Mostra Internacional de Films de Dones mostrarà al març l’obra d’aquesta cineasta

Aquest dilluns va ser el tret de sortida de la nova temporada de la Mostra Internacional de Films de Dones, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat, juntament amb Catalunya Film Festivals. Aquesta vegada la programació s’allargarà fins al mes de novembre.

Durant el mes de març la Mostra dedicarà tota la seva promoció a difondre el treball de Chantal Akerman; un record i un resum de la seva obra amb grans exemples d’aquesta cineasta. Tots els seus treballs es podran veure en versió original subtitulada en català.

Aquest dilluns a les 20:30 h s’emetrà ‘Golden Eighties‘ (Bèlgica, 1986. 96 minuts). És el primer film que la realitzadora roda enterament en un estudi a París, on es reprodueix l’interior d’una galeria comercial. Amb ironia, ens parla d’un món de llocs comuns escrit en clau de musical amb tocs de teatre grec. El lema d’aquest llargmetratge és el següent: ‘El cor anuncia la naturalesa dels fets que es produiran a la teva vida, avisant dels contratemps. Aquests, et poden portar a la desesperació, o bé, a un descans etern’.

La Mostra internacional de Films de Dones pretén, per una banda, exposar l’evolució històrica de la creació cinematogràfica en el terreny femení i, d’altra, ajudar als assistents, a conèixer el nou cinema, oferint noves informacions de com evoluciona el setè art de cara a un futur pròxim.