El Real Madrid queda eliminat de la Copa del Rey després de la denúncia del Cádiz CF pel ‘cas Cheryshev’. Els ‘blancs’ busquen culpables fora del club. Osasuna, exclòs de la competició per la mateixa raó, sí assumeix l’error

 El Real Madrid està eliminat de la Copa del Rey. Així ho ha resolt Francisco Rubio Sánchez, jutge únic de la Real Federació Espanyol de Futbol (RFEF), arrel l’alineació indeguda de Denis Cheryshev davant el Cádiz CF a l’estadi Ramón de carranza. D’aquesta manera, l’entitat ‘blanca’ queda eliminada de la Copa del Rey 2015-16.

Florentino Pérez parla davant els mitjans de comunicació pel 'cas Cheryshev' | FOTO: sport.es
Florentino Pérez parla davant els mitjans de comunicació pel ‘cas Cheryshev’ | FOTO: sport.es

Florentino Pérez, president del club, va justificar davant els mitjans de comunicació la inculpabilitat de l’entitat: “El Real Madrid no coneixia l’existència de la sanció, ningú li va comunicar. Si ens atenem a l’apartat dos de l’article 41 del Codi Disciplinari de la Real Federació Espanyola de Futbol, ningú va notificar la sanció a Cheryshev. Interpretem que la sanció no és efectiva”. El president considera que la sanció al Real Madrid no és eficaç ja que el jugador no va ser informat.

No obstant, el primer punt de l’article especifica que les resolucions sancionadores dels òrgans de la justícia federativa són publicats íntegrament al portal web de la RFEF. Ara bé, el president ‘blanc’ defensa que el club no va rebre cap notificació el passat 27 de juliol, data en la qual la Federació va emetre les circulars als respectius clubs. A més afirma que el Villarreal CF, club al qual pertanyia el jugador en el moment de la sanció i que sí hauria rebut la circular de la Federació, no va informar al Real Madrid.

Osasuna sí reconeix l’error

El CA Osasuna, club de la Segona Divisió, va ser eliminat de la present edició de la Copa del Rey per la mateixa raó per la qual el Real Madrid ha quedat fora. El nou de setembre els navarresos van ser eliminats per alinear a Unai García davant el Tudelano. El futbolista havia de complir sanció, però va jugar el partit. El Mirandés, que ara disputa els setzens de final, va denunciar la seva participació i l’equip de Pamplona va quedar fora del torneig.

Unai García conversa amb Enrique Martín, entrenador del CA Osasuna | FOTO: lavozdigital.es
Unai García conversa amb Enrique Martín, entrenador del CA Osasuna | FOTO: lavozdigital.es

‘Diari Català’ ha pogut contactar amb el club navarrès que, sense voler senyalar a ningú de l’entitat, reconeixen que va ser un error propi. El que sí tenen clar és que no faran cap declaració respecte el ‘cas Cheryshev’, per decisió de la Junta Directiva.