Motor V8 de 6.2 litres i 640 CV per al Chevrolet Camaro ZL1 2017

Potència, potència i més potència; així és com entenen els nord-americans els cotxes i així és com seguiran entenent-los. A ells no els hi val això del downsizing, ells volen uns V8 potenciats fins als límits de la lògica. I així és com aterra el Chevrolet Camaro ZL1 2017, el rival perfecte per al Ford Mustang Shelby GT 350.

Ja ho veieu, la seva agressivitat i espectacularitat es presenta per tots els seus racons amb un nou i gran capó, splitter frontal, faldons laterals, un para-xocs davanter radical, aleró posterior, quatre sortides d’escapament i difusor posterior. A més, moltes peces han estat fabricades en fibra de carboni el que es resumeix en una dieta que l’ha fet aprimar uns 90 quilos respecte al seu antecessor. A l’interior també es respira l’ambient Racing amb seients esportius signats per Recaro, logotips ZL1 i un volant esportiu.

Les llandes són d’aliatge forjat i 20 polzades, mentre que el sistema de frens està signat per Brembo amb pinces de quatre i sis pistons. Munta una suspensió Magnetic Ride, un sistema de tracció i un diferencial de lliscament limitat electrònic. Sens dubte amb tots aquests ingredients busca un dinamisme autèntic i perfecte que proporcioni al conductor una experiència pura de Muscle Car.

Chevrolet Camaro ZL1 2017, potència i més potència | Diari Català
Vista posterior

Però sens dubte el més interessant és el seu cor; el Chevrolet Camaro ZL1 2017 munta un sensacional V8 LT4 de 6.2 litres que ascendeix fins als 640 CV de potència i 868 Nm de parell màxim. S’associa a una caixa del canvi manual de sis velocitats, tot i que opcionalment pot anar amb una automàtica de deu relacions de nova factura que marcarà les pautes futures de la marca nord-americana. De moment es desconeixen les xifres de les seves prestacions, però sabent que l’anterior accelerava de 0 a 100 km/h en 4 segons i arribava fins als 300 km/h, no és molt difícil encertar que les xifres milloraran fàcilment.

El Chevrolet Camaro ZL1 2017 es presentarà oficialment en el Saló de Nova York i allà coneixerem tota la informació d’aquesta bestialitat de model que arribarà als concessionaris a finals d’aquest any.