Chrome OS i Android s’uniran per crea un sistema únic

  0
  Chrome OS i Android s'uniran | Diari Català

  Chrome OS i Android s'uniran | Diari Català

  Chrome OS i Android s’uniran per crear un sistema operatiu únic tant en mòbils com en PCs.

  Segons fonts pròximes als plans de Google, la companyia ha estat treballant en aquesta fusió del Chrome OS i Android des de fa més de dos anys, on Sundar Pichai ha estat peça elemental per a aquesta unió. Ja que cal recordar que l’executiu va passar a ser l’encarregat de la majoria de les divisions a Google fa un any, i des de llavors ha creat un equip especial per a aquesta fusió, que ara amb el seu nomenament com a CEO de Google, tot està a punt per donar aquest important pas.

  Chrome OS, el sistema operatiu per a ordinadors de Google i no s’acabat d’enlairar des del seu llançament en 2009. Tots els esforços de la companyia han estat enfocats en Android, això tot i que Chrome OS té el seu propi equip de desenvolupament.

  Si la informació del Wall Street Journal no s’equivoca, serà una realitat per a Google, ja que combinarien a Android amb Chrome OS, en un sol sistema operatiu que viurà tant en mòbils, com en els PC que avui coneixem com Chromebooks.

  Les raons que estarien portant a aquesta fusió del Chrome OS i Android, és l’ampli marge de mercat que tenen en mòbils, on ja suma més de mil milions d’equips amb Android a tot el món. Mentre que Chrome OS té menys del 3% del mercat dels PC, on el sistema dominant segueix sent Windows.

  Aquesta nova versió que sortirà de la fusion Chrome OS i Android, apareixeria durant el 2017, encara que s’espera un avenç en el Google I/O del 2016. Mentrestant, el nom de Chrome seguirà sent part de la família en els navegadors web per a PC i mòbils, mentre que les Chromebooks canviarien a un altre, encara per definir.

  Encara que sembla un moviment estrany, Microsoft va fer una cosa semblant amb Windows 10, que ha unificat el seu sistema operatiu mòbil i d’escriptori, tot en pro de la ja famosa convergència. Que pel que sembla s’està tornant el pas natural davant la presència dominant de les plataformes mòbils, a més que és més senzill mantenir un sol sistema operatiu, que diversos. Mac OS X i iOS s’assemblen més amb cada actualització. Ja veurem si tot això es confirma.