Cicle ‘Premis Gaudí – Premis Goya’ a la Filmoteca

0
Filmoteca de Catalunya | Diari Català
Foto: Europa Press
Filmoteca de Catalunya | Diari Català
Foto: Europa Press

Un cicle amb possibles candidats dels premis Goya i Gaudí 2016, és la nova proposta de la Filmoteca pel novembre

La Filmoteca de Catalunya acollirà el cicle ‘Premis Gaudí – Premis Goya’, que repassarà durant el novembre i el desembre les pel·lícules que podrien ser candidates a guanyar l’edició del 2016 d’aquests premis, que es decidiran el febrer.

Segons ha explicat l’organització aquest divendres en un comunicat, un homenatge a Antonio Banderas –Premi Goya d’Honor 2015– donarà el tret de sortida, amb la projecció de la pel·lícula ‘El camino de los ingleses’ (2006) dintre del cicle ‘Premis Gaudí – Premis Goya’.

L’Acadèmia del Cinema Català i l’Acadèmia del Cinema Espanyol han organitzat el cicle juntament amb la Filmoteca, i han programat films estrenats durant aquest any i que ja no estan en cartellera.

Les sessions, gratuïtes per als socis de les dues acadèmies, comptaran en la seva presentació amb el director de la cinta o de membres de l’equip artístic, així com un debat posterior.

El 15 de novembre tindrà lloc la inauguració oficial, amb la projecció de ‘Requisitos para ser una persona normal’ –l’òpera prima de l’actriu Leticia Dolera–.

Durant el novembre i el desembre passaran per la pantalla de la Filmoteca pel·lícules com ‘Cartes a María’, ‘No tot és vigília’, ‘Anacleto: Agente Secreto’, ‘Loba’, ‘El camí més llarg per tornar a casa’, ‘Oliver’s Deal’ (El deute) i ‘Cooking up a tribute. El celler de Can Roca’, entre d’altres, han avançat.