Cifuentes es mostra favorable a unes primàries al PP

0
Cristina Cifuentes
Cristina Cifuentes, presidenta de la Comunitat del PP, en un esmorzar d'Europa Press | Foto: EP

La presidenta de la Comunitat de Madrid es mostra partidària d’una “participació més alta dels militants” del PP a l’hora d’escollir candidats

La presidenta de la Comunitat i la Gestora del PP de Madrid, Cristina Cifuentes, s’ha mostrat partidària d’un sistema “més obert” i amb “més participació de militants” populars per elegir els candidats.

En un Esmorzar Informatiu d’Europa Press, preguntada per si està a favor d’un sistema de primàries per a l’elecció de candidats, Cifuentes ha dit que ella acceptarà el que digui la majoria del seu partit al congrés en què es decideixi aquesta qüestió, però ha apuntat que, personalment, ella defensa “un sistema més obert amb participació més alta de militants”.

“El meu compromís és que quan es convoqui el congrés regional a Madrid i em presenti, els afiliats puguin votar de manera directa igual que m’he compromès en el pacte d’investidura que si continuo al capdavant d’aquesta nau quan acabi la legislatura, els candidats s’elegiran per un sistema que permeti que els afiliats puguin opinar”, ha assenyalat la cap de l’executiu autonòmic i presidenta de la Gestora del PP de Madrid.

Cifuentes s’ha confessat partidària de la “democràcia en els partits” i ha assegurat que en el seu hi és, ja que el sistema que hi ha en el PP per elegir els candidats és “absolutament democràtic”, ja que és semblant al d’elecció de diputats i senadors.

“Plantejar que el nostre sistema no és democràtic és com plantejar que les eleccions de diputats i senadors no és democràtica”, ha defensat i ha destacat que ja hi ha sistemes “més oberts” en l’elecció de president d’organitzacions territorials que ja s’han utilitzat en llocs com Galícia, el País Basc i Balears, i ara “es planteja obrir aquest sistema a l’elecció de candidats”.

La popular ha dit que no ha pensat encara si es presentarà al congrés regional del PP de Madrid, perquè en aquestes qüestions sempre pensa “a curt termini”. Això sí, ha afegit, que si decideix presentar-se a aquest congrés, renunciarà a presidir la Gestora perquè les eleccions es donin “en situació de neutralitat”.