Cinc policies morts a trets a Dallas

0
Cinc agents mort a Dallas durant una protesta pacífica | Foto: Europa Press

El tiroteig s’ha produït en el transcurs d’una protesta contra la violència policial que ha causat la mort de dos ciutadans negres

Cinc policies han mort després d’una manifestació contra la violència policial a Dallas (Texas). La situació és a causa de la tensió que viu els Estats Units per la mort de dos ciutadans negres en mans de la policia. Els dos ciutadans són Alton Sterling (Louisiana), qui va morir dimarts, i l’altre és Philando Castile (Minnesota), qui va morir dimecres.

Per aquest motiu, va succeir una jornada de protestes pacífiques per ciutats del país. Els atacs a Dallas van ocórrer mentre s’estava realitzant una d’aquestes protestes contra la violència uniformada cap a les minòries quan, de cop i volta, es van veure sorpresos per uns franctiradors.

Les fonts oficials senyalen que han sigut dos pistolers. En canvi, The New York Times mencionen que han sigut quatre. De moment, però, la policia està negociant amb un dels suposats franctiradors que es troba en un garatge i assegura que ha posat bombes en l’edifici i en el centre de la ciutat. Així mateix, s’ha detingut a una dona, a més de dos homes que escapaven en un Mercedes. Ningú ha volgut col·laborar pel moment.

D’altra banda, la policia de Dallas va publicar una imatge a Twitter d’un possible sospitós que ja s’ha posat en llibertat. L’home, identificat com a Mark Hughes, es va presentar poc després davant dels agents de policia.

A més, dels cinc policies morts, segons el balanç provisional dels incidents, hi ha uns altres sis agents més i un civil ferits. L’alcalde de Dallas, Mike Rawlings, ha fet declaracions on ha assegurat que “el nostre pitjor malson ha succeït”. La policia de Dallas ja ha anul·lat l’alerta pública declarada a la ciutat.